2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Csendes utcából érkezett a karácsonyfa

2017. november 29. szerda, 20:34
Szerző: -pet-
Feldíszítették Zalaegerszeg karácsonyfáját, melyet ezúttal a Csapó-család ajánlott fel a városnak. Csapó Béla tavaly elhunyt gránit-diplomás és Zalaegerszegért-díjas pedagógus ültette a fát 50 évvel ezelőtt.

A közel 16 méter magas lucfenyő, gyermekei közreműködésével, a Csendes utcából került a polgármesteri hivatal előtti térre. A fát Csapó Béla bácsi már tavaly is felajánlotta a városnak, de akkor már megvolt, hogy honnan kerül a belvárosba a karácsonyfa. A közismert pedagógus és felesége is elhunyt azóta, ám a család közreműködésével most a város fája lehetett a túlságosan nagyra nőtt (és az utcában ezért problémákat okozó) fenyőfa – tájékoztatta szerkesztőségünket Csapó Ida.

Idén a Petőfi utca óvodásai segédkeztek a dekorálásban, ők készítették a városháza ablakain látható vidám rajzokat, díszeket. Szerda délután rövid műsort is adtak a közeledő adventi szezon alkalmából. A gyerekeket és szüleiket Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte. Az eső miatt azonban a hagyományokhoz híven nem az újdonsült karácsonyfa alatt, hanem a városháza aulájában került sor a rendezvényre.

Advent első vasárnapját megelőző héten a Kossuth utca is ünnepi díszbe öltözött. A nagytemplomtól egészen a Dísz térig várják a forraltbor- és ajándékárusok a közönséget.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK