2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A legszebb ajándék karácsonyra

2017. december 13. szerda, 14:58
Szerző és fotó: Antal Lívia
Gyerekek, óvónők, szülők igazi karácsonyi ajándékként élik meg új óvodájukat, ahová december 4-én költözhettek be. A vadonatúj négycsoportos óvoda a TOP-program által támogatva, közel 360 millió forintos költséggel létesülhetett Zalaegerszeg andráshidai városrészében.

Az általános iskola több mint 130 éves épületében lévő óvodát „váltotta fel” a zöldmezős beruházásban megépített új létesítmény, melynek átadási ünnepségét december 13-án tartották. Húszéves álom vált valóra ezzel a fejlesztéssel, fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester, aki felidézte, hogy 2014 júliusában még polgármester-jelöltként találkozott a városrész önkormányzati képviselőjének és az óvodavezetésének kérésével. Mint mondta, a megépült új óvoda bizonyítja, hogy igenis van értelme álmodni, mert akinek van hite, akarata és bátorsága, valóra is tudja váltani elképzeléseit. A város és az itt élők szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír az, hogy nem egy megújult, hanem egy vadonatúj intézményről van szó. A beruházás megvalósítása ezen is túlmutat, mert egy gyermekintézménnyel, így a jövő nemzedékével, a jövő Zalaegerszegével kapcsolatos, hangsúlyozta. 

Elmondta továbbá, hogy a közel 360 millió forintos költségből 37 millió forintot költöttek eszközfejlesztésre, melynek révén az új óvoda valóban megfelel a 21. századi elvárásoknak. Az andráshidai fejlesztések itt nem állnak meg, hiszen az általános iskola elavult épületének felújítása is törekvés, mely által a volt óvodarészben otthont találhatnak a városrész civil szervezetei. 

Amikor óvodát építünk, egyúttal a jövőt építjük, emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Mint mondta, az adventi időszakban felértékelődik az átadás jelentősége, hiszen a város az új óvoda létrehozásával hatalmas ajándékot nyújthat át. Az ember felnőtt életének alakulásában nagyon meghatározó tényező az óvodáskor, ezért sem mindegy, hogy azt milyen körülmények között élheti meg, fejtette ki. Végül megköszönte a beruházás valamennyi közreműködőjének munkáját, és erőt, egészséget, sok örömet kívánt a dolgozóknak és a gyerekeknek az új óvodában töltött mindennapokhoz.

Domján István, Kemendi Györgyné, Balaicz Zoltán, Novák Piroska, Vigh László, Kónya Zoltán, Sümegi László

Sümegi László, a városrész önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy az óvodában folyó színvonalas szakmai munka is hozzásegítette őket ahhoz, hogy a két évtizedes álomból végre valóság legyen. Mindezért, ahogy fogalmazott, az egész andráshidai közösség nevében hálás, mert Balaicz Zoltán személye által megszületett az a politikai akarat, melynek révén új óvoda épülhetett Andráshidán. Köszönetét fejezte ki Vigh Lászlónak a fejlesztéshez szükséges forrás biztosításáért, továbbá a kivitelező cégnek, a Homeland Kft.-nek a pontos és precíz munkáért. Szólt arról is, hogy a szülők, gyerekek öröme határtalan volt december 4-én, mikor először léphették az új óvoda küszöbét. A közeljövő tervei között megemlítette, hogy a régi óvoda egyik csoportszobájából egy mini bölcsődét szeretnének létesíteni, melyre nagy igény lenne.

Novák Piroska, az andráshidai tagóvoda vezetője ugyancsak kifejezte köszönetét a városnak a beruházás megvalósításáért. Méltatta a kollégái hozzáállását is a beköltözés során, hiszen a karácsony közeledte okán is, már egy ünnepi díszbe öltöztetett óvodába jöhettek a gyerekek december 4-én. Kitért arra is, hogy 2014 előtt nem igazán talált meghallgatásra kérésük, Balaicz Zoltán polgármesterré választása után azonban lendületet vett az új óvoda megépítésének szándéka. Megköszönte Vigh László, Sümegi László valamint Domján István iskolaigazgató segítő közreműködését is a vadonatúj intézmény létrehozásában. 

Az ünnepségen pohárköszöntőt mondott Kemendi Györgyné, a Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda vezetője, melynek tagóvodája az andráshidai intézmény. A gyerekek kedves műsorral mutatták ki új óvodájuk iránt érzett örömüket, melyet Ocsovai Grácián ferences szerzetes áldott meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK