2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Lokálpatrióta Klub vendége a Tourinform Iroda volt

2024. április 17. szerda, 18:15
Szerző, fotó: Pánczél Petra
A Tourinform Iroda sokoldalú munkáját ismerhették meg az érdeklődők a Zalaegerszegi Lokálpatrióta Klub legutóbbi összejövetelén. Iványi Ildikó, a szervezet elnöke Tuboly Andreával, a Tourinform Iroda vezetőjével és Tódor Tamás marketing referenssel, idegenvezetővel beszélgetett, de a vendégek rövid prezentációkat is tartottak.

Zalaegerszegi séták és városmarketing

Az est során kiderült, hogy Tuboly Andrea biológia-földrajz szakos tanárból lett turizmusszervező és turisztikai szakértő, miután a pécsi egyetemen szakirányú képesítéseket szerzett. A zalaegerszegi Tourinform Irodát 2019 óta vezeti. Tódor Tamás pedig eredetileg idegenforgalmi szakirányon végzett közgazdász, de volt valutaváltó és újságíró is. Ezt követően lett az iroda munkatársa. Később elvégezte az idegenvezető képzést és ma már az egyik fő feladata a városi séták szervezése, vezetése, illetve az ezekhez szükséges anyagok, helytörténeti érdekességek felkutatása.

Tuboly Andrea, Iványi Ildikó és Tódor Tamás

Tuboly Andrea egy rövid előadás keretében ismertette a Tourinform Iroda tevékenységeit, eredményeit és a városban betöltött szerepét, de a Magyar Turisztikai Ügynökség munkájáról is szólt. Mint mondta, a helyi irodák tulajdonképpen a települések kirakatai, bemutatóitermei. Nem mindegy, hogy milyen képet sugároznak a városról a turistáknak és a helyben élőknek. Cél az is, hogy különféle termékekkel (könyvek, képeslapok, társasjátékok és más ajándéktárgyak) népszerűsítsék a várost. Ehhez komoly arculattervezést is végeztek. Tíz éve futnak a városi sétáik, melyekkel részben az ide érkező turistákat, részben pedig a helyi lakosokat szólítják meg; több téma mentén bemutatva a város múltját és nevezetességeit.

A rendezvényen Tódor Tamás az iroda legújabb sétájáról is mesélt, „Anya csak egy van” címmel. Zrínyi Miklós és Deák Ferenc édesanyjáról osztott meg érdekességeket a résztvevőknek. A téma bővített változatából április 27-én szerveznek egy belvárosi sétát „Édesanyák és híres gyermekeik Zalából” címmel, mely a Deák térről indul 14.15 órakor.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK