2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A piactér másik oldalára költözik a „bolha”

2023. november 20. hétfő, 20:38
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A piaci férőhelyek bővítéséről és a bolhapiac árusítóhelyeinek átköltöztetéséről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Böjte Sándor Zsolt, a belváros önkormányzati képviselője, és Horváth István, a Vásárcsarnok Gazdálkodási Szervezetének vezetője.

 Elbontották a könyvtár mögötti szökőkutat

Böjte Sándor és Horváth István

A képviselő elmondta, hogy a napokban átalakították a piacteret a könyvtár mögötti részen. A 2010-es évek elején épült szökőkutat, és a vele szemközti „dobogós” pihenőpadok egy részét elbontották. Ennek oka egyrészt a funkcióvesztés (sokan „mosodának” használták a szökőkutat), másrészt pedig az, hogy a Mérleg tér átépítésével újabb árusítóhelyekre és parkolókra lesz szükség. Továbbá a Várkör és a Batthyány utca környékén lakók többször panaszkodtak a vasárnapi bolhapiac okozta zsúfoltságra, a forgalomra és a hajnali hangzavarra is. A használt cikkek piaca így a jövőben a könyvtár mögötti területre költözik, ahol a szökőkút és a padok elbontása lehetővé tette egy nagyobb, összefüggő terület kialakítását.

A padok egy részét és a szokőkutat is elbontották

Plusz 250 négyzetméterrel nőtt ezzel a piac déli részének területe, ezen próbálják majd elhelyezni a bolhapiac negyven-ötven árusát – tette hozzá Horváth István. Mint mondta, a padok bontását a Vásárcsarnok végezte el, a szökőkút eltávolítását és a térkövezést pedig önkormányzati segítséggel oldották meg. Az új területtel áttekinthetőbbé válik a piac. A közeljövő tervei között pedig szerepel, hogy a bolhapiacosok számára bevezetik az előzetes, online helyfoglalást. A változások a helypénzek nagyságát nem érintik – hangzott el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK