2020.09.29., kedd - MihályZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A sajtó munkatársait köszöntötték

2018. március 14. szerda, 19:32
Szerző és fotó: Antal Lívia
A szabad magyar sajtó napja alkalmából invitálta sajtóreggelire a média munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal. A megyeháza Deák-termében tartott március 14-i ünnepségen a megyei állami intézmények vezetői is részt vettek.

Vigh László, dr. Sifter Rózsa és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke minden magyar embert büszkeséggel tölt el. Március 15-e immár 170 éve jelent egyet a szabadságvággyal és a hazaszeretettel – fogalmazott köszöntőjében dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott. Mint mondta, egyet akartak a reformpárti vezetők, egyet a nép, az ifjúság, mindenki. A fiatalok az újságírók gyújtották be a szikrát, melynek következtében fellobbant a forradalom lángja Budapesten. A cél nem változott, hiszen most is azt szeretnénk, amit ők 1848-ban: beleszólást sorsunkba, hogy ne határainkon kívülről, idegenek hozzanak döntést rólunk, Azt szeretnénk, ha Magyarország továbbra is a magyaroké, Európa az európaiaké lenne. Ehhez az szükséges, hogy Európa képes legyen megvédeni kultúráját és közösségeit, mert akkor továbbra is biztonságban élhetnénk, hangsúlyozta.

Ahogy akkor jelen voltak az újságírók a történelmi tetteknél, úgy ez ma sincs másként – emelte ki, majd megköszönte a sajtó egész éves munkáját a példaértékű és hasznos együttműködésért.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy az állami intézmények munkatársai a közjó szolgálatában tevékenykednek, melynek sikeréhez a sajtó munkatársai is hozzájárulnak. Mint mondta, az eredményeket nemcsak elérni, de megtartani is tudni kell. Nagy küzdelmet igényel ez a következő években is, mert rajtunk múlik, mivé válik ez a város és ez az ország.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK