2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A tantestület számára ma is fontos ember

2020. szeptember 01. kedd, 19:21
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Egykori munkahelyén, vagyis a ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma Szakközépiskolájában vehette át Bogár Imre a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést Balaicz Zoltán polgármestertől, Szabó Károlytól, a ZSZC kancellárjától, valamint Kónyáné Tömpe Lívia tagintézmény vezetőtől.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bogár Imrének, a Báthory-iskola nyugalmazott igazgatójának még tavasszal ítélték oda a rangos állami elismerést, ám a járvány miatt csak a közelmúltban kerülhetett sor a budapesti díjkiosztóra. Mivel a kitüntetett személyesen nem tudott jelen lenni az augusztusban megrendezett fővárosi ceremónián, így egykori munkahelyén vehette át az érdemkeresztet. A szűk körű ünnepségen az iskola jelenlegi vezetése, valamint néhány kolléga is részt vett.

Átadták az elismerést Bogár Imrének

Kónyáné Tömpe Lívia igazgató elárulta, a tantestület terjesztette fel Bogár Imrét a kitüntetésre, és kicsit szomorúak voltak, mikor kiderült, hogy nem tud személyesen jelen lenni az átadási ünnepségen. Utólag mégse bánják, hogy így alakult, mert most legalább abban a közegben ünnepelhetik a volt igazgatót, ahol mindig is szívesen mozgott; vagyis a Báthory-iskolában. Személyiségéhez pedig talán jobban is passzol ez a fajta családiasabb köszöntés, mint a budapesti nagy ünnepség. (Ezt maga Bogár Imre is megerősítette.)

Elhangzott: a tantestület szívében Imre mindig pozitív és fontos emberként élt és él ma is, annak ellenére, hogy több éve nyugállományba vonult. Szerették a vele való munkát és beszélgetéseket. Jól irányzott mondatokkal, kérdésfelvetésekkel segítette kollégái munkáját, még akkor is, ha különféle problémákkal keresték fel irodájában. Közben megkövetelte a precizitást: hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából és az egész közösségből is. Igazgatóként élen járt a pályázatok terén, mert abban hitt, hogy ezekkel lehet előre vinni az iskolát. „Legyünk elsők!”- ez volt az egyik jelmondata. Infrastrukturális fejlesztések, módszertani megújulások, vagy pedagógusi továbbképzések szempontjából egyaránt jellemző volt rá ez a szemlélet. Még az iskola arculatát jelképező bordó-zöld szín is az ő ötlete volt annak idején.

A díjazottat köszöntötte Balaicz Zoltán is, nemcsak mint volt igazgatót, pedagógust, hanem mint a város rendszerváltozás utáni első polgármesterét is. Bár maga az elismerés az igazgatói érdemekért jár most.

A felterjesztést és az érdemkeresztet megköszönve Bogár Imre elmondta: úgy érzi a kitüntetés nem neki, hanem az egész tantestületnek szól, hiszen az igazgató önmagában semmit nem ér, ha nincs mögötte egy csapat. Sosem gondolta, hogy egyszer ilyen rangos elismerésben részesül. Ha lehetne, megsokszorozná, és minden kollégájának adna belőle. 

Az ünnepség koccintással és baráti beszélgetéssel zárult, remélve, hogy hamarosan nagyobb körben is felköszönthetik az iskola egykori igazgatóját.
     
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK