2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A társasházak is jelentkezhetnek LED-cserére

2023. november 03. péntek, 13:44
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Folytatódik a zalaegerszegi önkormányzat által meghirdetett LED-csere program. A lakosság számára kiírt sikeres pályázatot követően, most a társasházak, lakásszövetkezeti lakóépületek regisztrálhatnak LED-cserére. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés.

November 30-ig regisztrálhatnak a közös képviselők

Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a város többféle megoldással állt elő az energiaválság kezelésére. Az intézményekben napelemeket, új kazánokat építettek ki, de sok helyen fűtéskorszerűsítés, világításrekonstrukció is zajlott. Emellett a lakosságnak is segítettek; gázártámogatással és az ingyenes lakossági energia LED-csere programmal. Utóbbi jól sikerült, összesen 25 ezer energiatakarékos izzót osztottak ki a 2081 regisztrálónak – mondta a polgármester. Hozzátette: a LED-csere folytatódik, hiszen november 30-ig a társasházak regisztrálhatnak az ingyenes izzócsere-programra.

Érdemes felkeresni a rgisztrációs oldalt

Az akció részleteit Bali Zoltán alpolgármester ismertette. Többek között elhangzott: a Zalaszám Kft. közreműködésével alakították ki azt a regisztrációs honlapot, melyen minden információ megtalálható a társasházi LED-cseréről. A közös képviselőket arra bíztatják, hogy keressék fel az oldalt. Társasháznak a minimum négy lakással rendelkező házak számítanak, ahol a közös használatú helyiségek (folyosó, lépcsőház, tároló) izzócseréjére lehet regisztrálni. Az igénylés elindult, és már az első napokban is sok közös képviselő jelentkezett a cserére. A program 30-40 százalékos megtakarítást hozhat a társasházak rezsijében. A polgármesteri hivatal részéről Pintér-Gotthárd Adrienn koordinálja a munkát – hangzott el.

A sajtótájékoztató résztvevői

A sajtótájékoztatón részt vett Szász András, a Zalaszám Kft. ügyvezetője és Tömböly Lilla a cég projektmenedzsere. Elhangzott: a www.zegled.hu oldal létrehozásával egy felhasználóbarát, folyamatvezérelt rendszert sikerült kialakítani. A közös képviselők regisztrációja és az önkormányzati elbírálás, válaszküldés is ezen a honlapon keresztül zajlik.

Bali Zoltán hozzátette: az új, energiatakarékos izzókat 2024-ben osztják ki a társasházaknak. Az előzetes számítások alapján körülbelül 8400 darab hagyományos izzót tudnak LED-re cserélni. Az online regisztráción kívül a Keresztury VMK-ban is működik egy információs pult, ahol a társasházak közös képviselői segítséget kapnak a jelentkezéshez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK