2021.01.26., kedd - Vanda, PaulaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adóigazgatás, családtámogatás, vízvédelem

2019. november 24. vasárnap, 13:18
Sajtóközlemény
Zalavár – Várszigeten, a Kis-Balaton Házban dr. Sifter Rózsa elnök, kormánymegbízott vezetésével ülésezett a Zala Megyei Államigazgatási Kollégium, november 22-én.

Ülésezett a megyei államigazgatási kollégium

Dr. Kaszás Anita, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatója az adóigazgatás aktualitásairól tartott előadásában tájékoztatást adott a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál bevezetett, az adminisztrációt csökkentő és az ügyfélbarát megítélést elősegítő fejlesztésekről. Beszámolt továbbá az igazgatóság más közigazgatási szervekkel való kapcsolatának jellemzőiről, az együttműködés tapasztalatairól.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Kollégium elnöke előadásában a magyar kormány családtámogatási programját és a családvédelmi intézkedések zalai eredményeit ismertette. Mint elmondta, az idei évben nem véletlenül esett a választás a zalavári helyszínre, hiszen Szent István a településen 1019-ben bencés apátságot alapított, melynek örökségét akkor őrizhetjük meg leginkább, ha a közösség, a család fontosságát továbbra is értékkérdésként kezeljük. A kormánymegbízott kiemelte, hogy a magyar kormány a családok támogatásában látja a jövőt, ennek érdekében a családvédelmi akcióterv pontjait úgy alkotta meg, hogy azok a családokat alkotó egyes szereplőket átfogóan támogassák. Ismertette továbbá a megyét érintő infrastrukturális beruházásokat, és a kormányhivatal saját épületeinek korszerűsítését megvalósító projekteket.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese, Busa Tamás a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer működéséről tartott előadást. Hangsúlyozta, a Kis-Balaton egy mesterségesen kialakított, működtetett rendszer, amelyben a meghatározott feladatok ellátásához és a célok eléréséhez a természetet hívják segítségül. A műszaki igazgatóhelyettes bemutatta a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer létrejöttének okait, szólt a tározók és a rendszer átalakításáról, üzemeltetéséről, a vízkormányzás rendjéről, valamint ismertette a területen működő kémiai-anyagforgalmi monitoring tevékenységet és az elért eredményeket. A kutatások újbóli megindulásának reményében bemutatta továbbá az igazgatóság kutatási terveit, illetve a még feltáratlan kutatási területeket.

Végezetül sor került az Államigazgatási Kollégium Ügyrendjének módosítására.

Valamennyi napirendi pontot és tájékoztatót egyhangú szavazással, határozattal fogadta el a Kollégium.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK