2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adomány a koraszülöttmentő alapítványnak

2016. december 15. csütörtök, 19:30
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Az alsópáhoki Kolping Hotel kabalaelefántja nyújtott ezúttal segítséget a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak. A 2,2 millió forintos adományt a gyerekek által annyira kedvelt kabalafigura életéről szóló „Bobóország meséi” című könyv eladásaiból, valamint a jubileumi előadások belépőiből gyűjtötték össze.

A Kolping Hotel idén ünnepli húszéves fennállását, ami alkalmat adott a mesekönyv megjelentetésére is – idézte fel az előzményeket Sós Éva szállodaigazgató-helyettes a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályán tartott átadási ünnepségen. Ehhez megnyerték a kiváló meseterapeutát, Boldizsár Ildikót, aki gyönyörű történetekben foglalta össze Bobó életútját, aki a hotellel együtt felnőve, idén megtalálta élete párját, Mimit. A Timkó Bíbor illusztrációival díszített mesekönyvvel szerettek volna valami pluszt is nyújtani a családoknak. Így az eladásból származó bevételeket a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlották fel, mely a legnehezebb élethelyzetekben igyekszik segíteni a családokon.

Dr. Gárdos László, az alapítvány alapítója, a Zalaegerszegi Koraszülöttmentő Centrum szakmai vezetője elmondta, az alapítvány beruházásában idén a családbarát-ellátás talán legfontosabb eleme valósult meg a baba-mamaház átadásával.  Jelezte, a Kolping Hotel eddig is segítette az alapítványt többek között az adó 1 százalékának felajánlásával. Példamutató a szálloda családbarát szemlélete, és segíteni akarása, amiért köszönetüket fejezik ki.

Az adományt az elsőbbséget élvező koraszülöttmentés működtetésére, valamint a gyermek-rehabilitáció fejlesztésére kívánják fordítani. Az összegből jut a rehabilitációs játszóparkra is, melynek nyolc számjegyű költségéhez más módon is gyűjtenek. A zalaegerszegi gyermekosztály gyermek-rehabilitációs csapatának tevékenysége országos hírnévnek örvend. Gyógytornászaik az alapítvány által speciális (és egyben drága) képzéseken tudnak részt venni. Ennek köszönhetően olyan rehabilitációs, fiziko-, elektroterápiás módszereket tudnak alkalmazni, mint a fejlett nyugati kórházakban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK