2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adomány a landorhegyi gyermekotthonnak

2021. május 10. hétfő, 08:24
Szerző: -pet-; Fotó: pP
1 millió 50 ezer forint adományt és további 155 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapott a landorhegyi gyermekotthon. Tóth Tamás Gábor a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben vehette át az adományokat.

 Átadták a húsvéti tojásaukcióból befolyt összeget

Mint arról már többször hírt adtunk, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem kezdeményezésére, a húsvéti időszakban öt zalaegerszegi képzőművész készített nagyméretű, színes tojásokat. A kortárs művészeti alkotások a belvárosban volt láthatóak, majd egy licit során értékesítették őket. A befolyt összeg pedig a landorhegyi gyermekotthonhoz került. A Zalaegerszeg Barátai Egyesület Mindezt kiegészítette egy 155 ezer forint értékű ajándékcsomaggal, melyet Bali Zoltán alpolgármester, az egyesület elnöke adott át.

A hangversenyteremben rendezett eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, valamint Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető is. Többek között elhangzott: Zalaegerszeg mindig élen járt az adakozásban, és a jótékonysági akciók szervezésében, az pedig különösen fontos, hogy rászoruló gyermekek részére is adományozzanak. Régi álom volt az is, hogy ne csak az adventi időszakban öltözzön díszbe a város, hanem húsvét alkalmával is. A kortárs művészeti tojásaukció, vagyis az utcákon látható festett tojások sikeresen hozzájárultak az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója elmondta: azt tapasztalták, hogy a kezdeményes elnyerte a lakosság és a járókelők tetszését. Müller Imre ötletgazda, a hangversenyterem művészeti tanácsosa hozzátette: céljuk az, hogy jövőre az amatőr alkotókat és a testvérvárosok képzőművészeit is bevonják a programba. Így akár ki is lehetne cserélni egy-egy város művészi tojásait.

A landorhegyi gyermekotthon részéről Tóth Gábor Tamás intézményvezető köszönte meg a felajánlásokat. Az összegből különböző méretű hintákat vásárolnak majd az otthon lakói számára. Viszonzásképpen pedig átadta azokat a bekeretezett rajzokat, melyeket a gyerekek készítettek a szervezőknek és a tojásokat festő művészeknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK