2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Alsóerdei szabadidőpark: a családok oázisa lesz

2021. július 06. kedd, 18:57
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Látványos szakaszába lépett az Alsóerdei Sport és Rekreációs Központ kialakítása. A részben a TOP-program, részben pedig a Modern Városok Program által támogatott beruházás aktuális állapotáról a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót.

Sajtóbejárás az épülő komplexumban

Balaicz Zoltán polgármester felidézte: 2015 áprilisában tárgyaltak Orbán Viktor miniszterelnökkel és Vigh László országgyűlési képviselővel közösen arról, hogy mik legyenek a Modern Városok Program zalaegerszegi elemei. Az elsők között szerepelt az egykori alsóerdei napközis tábor mielőbbi felújítása, hiszen a terület és a rajta álló korábbi épületek állaga egyre romlott. Egy olyan beruházásban gondolkodtak, amely több generáció számára biztosít sportolási és kikapcsolódási lehetőséget. Különféle attrakciókkal fűszerezve a kínálatot. A komplex turisztikai fejlesztés 5,2 milliárd forintból valósul meg, és várhatóan 2022 tavaszától fogadhatja a látogatókat.

A családok oázisa lesz ez a hely – fogalmazott a sajtóbejáráson Vigh László országgyűlési képviselő. Beszédében kiemelte: minden bizonnyal a zalaegerszegiek egyik legnépszerűbb, legkedveltebb helyévé válik az új szabadidőpark. A komplexum attrakcióiról, és az építkezés jelenlegi fázisáról Gecse Péter alpolgármester számolt be.

Elhangzott: az elmúlt hónapokban szemmel látható előrelépés történt az építkezésben és az egyes látványelemek kialakításában. A kivitelező az ütemterv szerint halad. A fogadóépület, és a sípálya- illetve a kalandpark kiszolgálóépülete szinte teljesen elkészült. A parkoló és a KRESZ-park aszfaltozása megtörtént, a játszópark elemeit telepítették, hamarosan lefektetik az ütéscsillapító burkolatot is. Jól halad a négyévszakos sípálya kialakítása, a kalandpark, a lelátó és a kosárpálya hamarosan teljesen készen lesz. A rekortán pálya is formálódik, nemsokára itt is elhelyezik a burkolatot. Hamarosan indul a közlekedési kapcsolatok kiépítése, hiszen fontos, hogy a szabadidőparkot mindenki biztonságosan meg tudja közelíteni. Nemcsak kanyarodó csomópont épül, hanem 300 méteres szakaszon az úttest burkolata is megújul, ezenkívül biciklis- és gyalogos átvezetés is könnyíti majd a közlekedést.

A rendezvényen Orosz Ferencné és Szilasi Gábor önkormányzati képviselők is örömüket fejezték ki a fejlesztés iránt. A kivitelezőknek pedig megköszönték az eddigi munkát, hiszen az építkezés a járvány alatt és a téli időszakban sem állt le. Bíznak benne, hogy az egykori napközis tábor ismét a város egyik kedvelt közösségi színtere lesz.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK