2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a Másokért emlékplakettet

2018. szeptember 06. csütörtök, 15:12
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
2003 óta minden évben, a zsidó újév alkalmából adják át Zalaegerszegen a hitközség és a „Remény” Közalapítvány által létrehozott „Másokért” emlékplakettet.

Siklósi Vilmos, a zsidó hitközség elnöke köszöntötte a jelenlévőket, és mint fogalmazott, az elismerést olyan személyek kaphatják meg, akiknek fontos a szolidaritás, a segíteni akarás és mások tisztelete. Az idén ketten vehették át az elismerést: Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke és Zóka Gyula zalaegerszegi fotóművész.

Zóka Gyula, Siklósi Vilmos és Heisler András a díjátadón

Heisler András mérnök-közgazdász hitvallása a tiszta közélet, a párbeszéd fontossága, a mások elismerése. 2003- és 2005 között már dolgozott a MAZSIHISZ elnökeként, majd lemondott a tisztségről, 2013-ban ismét megválasztották.  Mint Siklósi Vilmos elmondta, Heisler András elnöksége alatt erősödött a kommunikáció és az odafigyelés a vidéki zsidóság életére.

Zóka Gyula nem szereti a feltűnést – jellemezte a számos fotóalbum készítőjét a hitközség elnöke. Mint mondta, fontos számára a tolerancia, a mások elismerése. A zalai zsidó temetők felújítási munkáit és a temetők felavatását végigfotózta és egy képes albumban meg is jelentették. Képeit nem csak Magyarországon, hanem határon túli kiállításokon is megismerhették az érdeklődők.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK