2024.04.14., vasárnap - TiborZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták az idei díszpolgári címet Zalaegerszegen

2023. május 12. péntek, 16:10
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
„A város történetét megidéző ünnepi közgyűlések lehetőséget adnak számunkra arra, hogy megidézzük elődeinket, értékeljük a közös eredményeinket és együtt álmodjuk meg a jövőnket” – fogalmazott a városnapi ünnepi közgyűlés köszöntőjében Balaicz Zoltán, majd utalt arra, hogy az idei évben ünnepeljük az 1848-as forradalom kitörésének 175. évfordulóját.

Ünnepi közgyűlés a város napján

Palkovics László (középen) kapott Díszpolgári címet

Felelevenítette, mi is történt azokban a hetekben Zalaegerszegen, hogyan kezdődött a honvéd zászlóalj toborzása. A polgármester elmondta, a település közel 800 éves történelmében a zalaegerszegi emberek nem csak dolgoztak és dolgoznak, hanem csodát alkotnak, ha megkapják a lehetőséget, hogy a saját akaratuk szerint formálják városukat, mindennapjaikat, vagy éppen otthonaikat. Az itt élők büszkék arra a városépítő és szépítő munkára, amelyet az előttünk járó nemzedékek végeztek. Balaicz Zoltán úgy fogalmazott, a mai zalaegerszegiek többet, szebbet, jobbat akarnak és ha 60 ezer ember összefogva ugyanazt akarja, akkor nincs erő, ami elgáncsolhatná a jövőt. Becsüljük meg a múltunkat, a közös értékeinket és legyünk hűségesek ahhoz a szellemiséghez, amely sikereket hozott számunkra.

Varga Mihály

Ma is meg kell küzdeni a függetlenségért, az önrendelkezésért, a saját érdekeinkért – mondta az ünnepi közgyűlésen Varga Mihály pénzügyminiszter. Hangsúlyozta: szép számmal akadnak ma is olyanok, akik sokat dolgoznak Magyarország boldogulásáért, akik a problémákban is meglátják a lehetőségeket. Dicsérte volt minisztertársa, Palkovics László érdemeit, azzal, hogy nem csak Zalaegerszeg, hanem az egész ország magán viseli építő munkájának nyomait. Utalt azokra a jelentős beruházásokra, melyek az ő közreműködésével valósulhattak meg Zalaegerszegen. 

A köszöntők után a pénzügyminiszter és a város polgármestere a Zalaegerszeg Város Díszpolgára kitüntető címnet adományozott Prof. Dr. Palkovics László részére, aki államtitkárként, majd miniszterként olyan fejlesztéseket valósított meg városunkban, amely egy teljesen új fejlődési pályára állította Zalaegerszeget. Gazdaságfejlesztés és városfejlesztés terén soha a város történetében még nem tett ennyit politikus a közösségért, ezért méltán megérdemelt a díszpolgári cím – hangzott el a méltatásban.

Palkovics László megköszönve az elismerést azt mondta: a városban indított nagyberuházások még nem fejeződtek be, van még tennivaló, a folyamat csak az egyik állomásánál tart. „És köszönöm, hogy hozzájárulhattam Zalaegerszeg fejlődéséhez” - fogalmazott.

Az ünnepi közgyűlésen Pro Urbe díjban részesült Lepsényi Imre nyugalmazott iskolaigazgató és a húsz évvel alapított Griff Bábszínház. Az elismerést a társulat nevében Szücs István igazgató vette át. 

A díjak átvétele után Vigh László országgyűlési képviselő gratulált a kitüntetetteknek, megjegyezve, hogy ilyen példaképek kellenek, hogy mindazt elérje a város, amit szeretne. Zalaegerszegen olyan fejlődés indult el, ami meghatározza a város jövőjét. 

Az ünnepi közgyűlésen részt vett Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, dr. Sifter Rózsa főispán, dr. Pál Attila a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint számos Díszpolgári címmel és Zalaegerszegért díjjal kitüntetett vendég. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK