2023.12.01., péntek - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerések a Semmelweis-nap alkalmából

2023. június 27. kedd, 20:01
Szerző és fotó: Antal Lívia
A zalaegerszegi egészségügyi alapellátásban dolgozó két orvos, két asszisztens és egy védőnő vehetett át Balaicz Zoltán polgármestertől elismerést a Semmelweis-nap alkalmából a városházán.

Az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak mondtak köszönetet

Kis György Gergelyné, Vizsyné Kulcsár Krisztina, Balaicz Zoltán, dr. Darabos Beatrix és Kis Szilvia

Zalaegerszeg önkormányzata a már hagyományossá vált ünnepségen kívánja tiszteletét kifejezni azok előtt, akik háziorvosként, asszisztensként, védőnőként szolgálják a város lakóit, hangsúlyozta a polgármester. Mint fogalmazott, életre szóló hivatást választottak, amit megfelelő szakmaisággal, hozzáértéssel és kedvességgel látnak el. A családok számára a legfontosabb kapaszkodási pontot jelentik, hiszen ott vannak, amikor gyermek születik, megbetegszik valaki, és akkor is, amikor reményt kell adni. Azon túl, hogy kiváló szakemberek, nekik is lehetnek nehezebb napjaik és hasonló gondjaik, ugyanúgy, mint másoknak. Mindez különleges kihívás elé állítja őket, hiszen ekkor is biztatást és reményt kell adni a hozzájuk fordulóknak. A Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja kiemelt ünnep. Az egészségügyben dolgozók azonban megérdemlik, hogy ne csak ezen a napon kapjanak figyelmet, hanem az év többi napján is. Kiérdemlik a visszacsatolást, a köszönetet és a jó szót a családoktól és a betegektől, hangsúlyozta Balaicz Zoltán.

A Semmelweis-nap alkalmából idén is öt szakember munkáját ismerte el Zalaegerszeg önkormányzata nagyrabecsülése jeléül. Elismerést kapott dr. Keglovics Bernadett, aki 1987 áprilisától 2022. év végéig látta el a VII. számú felnőtt háziorvosi körzet lakosait. Betegei széles körű szakmai tudással rendelkező, humánus, segítőkész orvost tisztelhettek személyében. Elismerést vehetett át Kis György Gergelyné asszisztensnő, aki a kórházi munkáját követően 2015-től dolgozik a XVI-os felnőtt háziorvosi körzetben. A hamarosan nyugdíjba menő szakember munkáját a hivatástudat, az emberek szeretete, és a segíteni akarás jellemezte.

Vizsyné Kulcsár Krisztina 2003 óta az Egészségügyi Alapellátási Intézmény területi védőnője. Az elismerést szakmai tudása, felelősségérzete, valamint a kisgyermekes családok körében végzett kiemelkedő színvonalú egészségnevelő tevékenysége miatt érdemelte ki. Dr. Darabos Beatrixt, a több speciális szakvizsgával rendelkező fogszakorvost a fogászati alapellátás területén, valamint a lakosság szájhigiénés állapotának javítása érdekében több évtizeden keresztül nagy szakmai alázattal és lelkiismeretesen végzett munkájáért ismerték el. A IX. fogászati alapellátási körzetben dolgozó Kis Szilvia fogászati asszisztens elkötelezettsége, a munkához és a páciensek való hozzáállása miatt kapott elismerést a város önkormányzatától a Semmelweis-nap alkalmából.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK