2021.09.28., kedd - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Balaicz Zoltán az Év Polgármestere

2021. szeptember 11. szombat, 09:29
Szerző: V.Zs.; Fotó: Seres Péter
Átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat pénteken, Szarvason a 26. Városi Polgármesterek Találkozóján. Az idei évben Balaicz Zoltán vehette át az Év Polgármestere elismerést Dukai Miklóstól, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárától.

Zalaegerszeg nem csak város, otthon is

A településvezetők egyik legfontosabb ismérve a szakmai felkészültség, tudás és tapasztalat mellett a választókhoz való viszony. A díj azért különösen fontos, mert azt maguk a polgárok szavazzák meg, ami hiteles visszajelzés – fogalmazott Dukai Miklós, majd így folytatta: - a jó polgármester kapcsolatot tart a lakossággal, figyeli és alakítja a helyi gazdasági és társadalmi folyamatokat, és ami a legfontosabb, soha sem szakadhat el a választóktól.

Balaicz Zoltán 2014 óta vezeti a várost. Korábban 2001-2010 között a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója volt. Ezekben az években indult el Zalaegerszegen a műszaki-mérnöki oktatás, bővült a többi képzés és önálló karrá vált a számviteli főiskola. 2006-ban lett önkormányzati képviselő, 2010-ben pedig alpolgármesterré választották. Felsőfokú tanulmányai során három diplomát szerzett: Szombathelyen magyar-történelem szakos tanári diplomát, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakos bölcsész diplomát, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán pedig közoktatási vezető diplomát. 

Az Év Polgármestere elismerés kapcsán Balaicz Zoltán a következőket mondta:

- Az élet egyik legnagyszerűbb és legmegtisztelőbb feladatának tartom, hogy szülővárosom, Zalaegerszeg polgármestere lehetek. A zalai megyeszékhely vezetőjének lenni nagy büszkeség, de a dicső múlt miatt komoly felelősség is. Pártolni a modernizációt, de megtartani az értékeket és a hagyományokat nem könnyű feladat. De megtiszteltetés, hogy ezt végezhetem.

Zalaegerszeg nem csak város, hanem otthon is. Akárhol, is vagyok a világban, csak Zalaegerszegen vagyok otthon. A szülővárosomért végzett szolgálatot igazi hivatásnak tekintem – fogalmazott Balaicz Zoltán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK