2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Balatongyörök: Tervek és célok

2019. április 11. csütörtök, 16:47
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A szokásos ötórai tea és süti mellett beszélgettek az önkormányzat idei terveiről, időszerű és érdekes kérésekről azon a rendezvényen, amelyet a balatongyöröki Társas-kör szervezett.

Tóthné Takács Magdi klubvezető március legvégén köszöntötte a megjelenteket, köztük Biró Róbert polgármestert, aki az önkormányzat elképzeléseiről adott tájékoztatást a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár földszinti közösségi termében.

Elhangzott, hogy már az engedélyekkel és kivitelezési tervekkel is rendelkeznek a bruttó 40 milliós összköltségvetésű beruházás kivitelezéséhez, amely a Temető utca külterületi szakaszának építési munkáit tartalmazza. Megépítenek egy remix technológiával megerősített alapra készített aszfaltos utat, kiépítve az ehhez tartozó csapadékvíz elvezetés rendszerét is, 438 méter hosszúságban. Megvizsgálják a Temető utca belterületi szakaszának útjavítási lehetőségeit is, elvégezve a Kossuth- Üsth Gyula utca közötti szakasz burkolatfelújítását.

Mintegy 15 millió forint felhasználásával felújítják az Eötvös utcát, a Szépkilátó – Petőfi- Szent István utcai kereszteződéséig, ami a település második legforgalmasabb utcájának számít. Ha az engedélyköteles járda építésére is igennel szavaznak, akkor erre plusz 18 millió önrészt kell tartalékolniuk. Időszerűvé vált a Kossuth utca és az Eötvös Károly utca között, jelentős forgalommal terhelt útszakasz javítása is. A munka a kiemelt szegély cseréjét, süllyesztett szegély építését és új kopóréteg kialakítását is magában foglalja. A mintegy 15 milliós önerővel tervezett munkák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után áprilisban elkezdődnek.

Az 1910-ben épült egykori iskolaépület és tanári lakás tatarozására 50 milliót fordítanak. Pályázattal fejlesztenék a Dísz teret és a Balaton utcát. A községi strandon elbontják a gokart pályát, locsolórendszer kiépítéssel füvesítést terveznek, újabb járdaszakasz épül, de a közvilágítás rendszerét is modernizálni kívánják. A telek teljes hosszában kétlépcsős támfalrendszert építenek a templomnál április második felétől. Az önkormányzat épülete –sikeres pályázati elbírálást követően - 229 millió forintból újulhat meg. A Szépkilátó felújítására rengeteg ötlet, javaslat merült fel, de csak olyan projekt elindítására adnak engedélyt, ami összhangban van a természeti környezettel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK