2021.10.20., szerda - VendelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Balatoni évadnyitó: Keszthely jó szezont vár

2017. május 02. kedd, 13:01
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Idén is a keszthelyi Balaton-parton, a mólónál tartották az évadnyitó ünnepséget. A Balaton koszorúját a Feltámadás cserkészcsapat tagjai vitték a Helka sétahajóhoz, amelynek fedélzetéről Ruzsics Ferenc polgármester dr. Horváth Teréz jegyzővel dobta azt a magyar tenger habjai közé.

A térzenét május elsején is a Pelso Mazsorett csoport közreműködésével fellépő Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar tagjai biztosították. Évadnyitó köszöntőjében Keszthely polgármestere kiemelte: május elsejéről a legtöbbeknek a munka ünnepe jut eszébe, holott a Szatmári-béke, az EU-hoz való csatlakozás ünnepe is e dátumhoz kötődik. Szent Józsefnek, a munkás élet eszményképének ünnepén arra az emberre is emlékezünk, aki munkájával gondoskodott a Szent Családról.  Egyszerű és hiteles életével, valamint szorgalmas munkájával szentelte meg mindennapjait. A munkára senki sem tekinthet kényszerként.

„A munkának vissza kell kapnia becsületét, értelmét, hogy abból mindenkinek meg lehessen élni, aki becsületesen teszi a dolgát” – mondta el. Keszthely jelentős eredményeket ért el az elmúlt években: Balaton-part, Fő tér, útfelújítások, kerékpárút építés, közlekedési csomópont fejlesztés, iskola és közintézmény rekonstrukciók. A balatoniak tavaly év végén 367 milliárdos ajándékot, fejlesztési csomagot kaptak a kormánytól.

A kormány belátta, szükség van a Balaton egységként való kezelésére, modernizálására. Keszthelyen gazdát cserélt és négy csillagossá válik a Helikon szálló, új tulajdonosa van a Hullám Szállónak és efféle hírek járnak a Balaton Szállóról is. A Libáson is elkezdődött az építkezés, óriási fejlesztéseket generálva, néhány éven belül. A beruházók, befektetők Keszthely iránti érdeklődése már kézzel tapintható. A szezon elé várakozással tekintünk, bízunk benne, hogy mellénk szegődik a Jóisten és a szerencse, hogy Keszthely jól szerepelhessen a turisztika versenyében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK