2022.01.26., szerda - Vanda, PaulaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bejárás a vívókomplexumban

2020. január 28. kedd, 18:09
Közlemény
Bejáráson tekintette meg az épülő Mindszenty-torna- és vívókomplexumot Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Csordás Róbert, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója, Françoise Debeaupte, a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend rendfőnöke, valamint a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., illetve a B&G Építő és Üzemeltető Kft. építésvezetői.

A télen is folyamatosan, ütemterv szerint zajlik az építkezés Zalaegerszegen a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium vívó- és tornacsarnokában. Jelenleg mintegy 33 százalékos készültségi szintről számolt be a munkálatokon dolgozó két zalai cég, a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., illetve a B&G Építő és Üzemeltető Kft.

A tornacsarnok és vívóterem építésének költsége 3,3 milliárd forint. Az építés helyszíne a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által működtetett iskola a Zárda utca 25. szám alatt. A tornacsarnok 29,4-szer 44,6 méter alapterületű, 9,1 méter magas és három részre osztható lesz, 400-450 fős, 228 négyzetméteres lelátóval. Az épület előregyártott vasbeton pillérvázzal, acél rácsszerkezettel jön létre.

A vívócsarnok 18-szor 38,1 méteres és 3,8 méter magas lesz. A teljes hasznos alapterület 4 ezer négyzetmétert tesz ki. A projekt egyik fő célja, hogy a sportág kiemelt verseny- és utánpótláscentrumává váljon a térségben, valamint javuljon az iskola 700 tanulójának sportolási környezete és lehetősége.

A kulcsrakész épülettel együtt összesen 69 darab parkolóhely is elkészül, a közúti csatlakozással, útburkolatokkal és járdákkal együtt mintegy 2300 négyzetméteren. A gyalogos látogatók több mint 1100 négyzetméternyi térburkolatot kapnak. A beruházás várhatóan 2020 folyamán elkészül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK