2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Célegyenesben a tornacsarnok építése

2021. február 11. csütörtök, 17:33
Szerző: -pet-; Fotó: -pP-
Sajtóbejárással egybekötött bokrétaünnepet tartottak a Dózsa György Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola készülő tornacsarnokánál, mert az építkezés a közelmúltban elérte a legmagasabb pontot. Az eseményen jelen volt Sárfalvi Péter, sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is.

Bokrétaünnepség a Dózsa-iskolánál

A rendezvényen Kajári Attila tankerületi igazgató elmondta: bár az iskolák fenntartója nem az önkormányzat, szoros az együttműködés a várossal, és nagy megtiszteltetés, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósulhat a beruházás. Reméli, hogy a Dózsa-iskola 600 diákja hamarosan birtokba veheti a tornacsarnokot, mely modern sportburkolattal, öltözőkkel, vizesblokkal, elsősegélyhellyel is rendelkezik majd, s akadálymentesen lehet megközelíteni.

A bokrétaünnepen felszólalt Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő is. Elhangzott: az 1,25 milliárd forintból megvalósuló tornacsarnok már régi álom volt, hiszen jelenleg csak egy kisebb tornaszobában mozoghatnak a diákok. Örömteli, hogy 2020 nyarán befejeződött az iskola felújítása, néhány héttel később pedig letehették a tornacsarnok alapkövét.

A politikusok felhívták a figyelmet a sport fontosságára is. A felmérések szerint sok gyerek csak az iskolai testnevelésórákon mozog, ezért is volt jó döntés a mindennapos tornaóra bevezetése. Sárfalvi Péter hozzátette: a köznevelés területén országszerte 250 hasonló beruházás zajlik, ami azt jelzi, hogy a járvány ellenére nem álltak le a projektek. Ahhoz, hogy minél több diák elkezdjen versenyszerűen sportolni, szükséges az infrastrukturális háttér. Ennek egyik alapja, hogy az iskolák tornatermeit is fejlesszék.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ősszel már használhatják a dózsás diákok a szabványméretű kosár- és kézilabda pályával is felszerelt, C+ besorolású modern tornacsarnokot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK