2021.06.13., vasárnap - Antal, AnettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Családbarát munkahely védjegy a könyvtárnak

2021. február 03. szerda, 18:52
Szerző: ZalaMédia
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 2020-ban sikeresen pályázott a Családbarát Hely Családbarát Munkahely tanúsító védjegy Bronz fokozat elnyerésére. Az intézmény már 2019-ben elnyerte a Családbarát Hely (mint szolgáltatóhely) minősítés bronz fokozatát. Az európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát ország projekt alapvető célja a családbarát Magyarország megteremtése - tájékoztatott Tóth Renáta, a könyvtár igazgatóhelyettese.

Figyelnek a munkatársak igényeire, javaslataira

Forrás: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre széles körben lehetett pályázni, és bármely területen (versenyszféra, közszféra, nonprofit szektor) tevékenykedő szervezet benyújthatta a pályázatot, hiszen a családok szempontjait mindenhol szükséges érvényesíteni.
A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy (CSBHTV) létrehozásával mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki. Ez a védjegy hitelesen bizonyíthatja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt. A védjegy elnyerésével a pályázó pozitív értelemben megkülönböztetheti magát piaci, kulturális versenytársaitól, valamint előnyt szerezhet a minőségi munkavállalókért folytatott küzdelemben. 

Azt gondoljuk, hogy az elnyert tanúsítással jelentősen megnőhet a munkahelyeink munkaerőt megtartó és munkaerőt vonzó képessége, a szolgáltató helyek tekintetében pedig nagymértékben hozzájárul az adott szolgáltatás piaci sikerességéhez - fogalmazott az igazgatóhelyettes. A Bronz Fokozat elnyerése fontos versenyelőnyt jelent a védjegyjogosultnak; vonzóbbá teszi a minősítést megszerző szervezetet a munkavállalók és ügyfelek körében. 

Forrás: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

A könyvtár kiemelt figyelmet fordít a családtudatos kommunikációra szervezeten belül és kívül. A munkaadó figyelembe veszi a munkavállalóktól beérkező kéréseket, javaslatokat és ez alapján bővíti családbarát intézkedésinek körét. A könyvtár munkatársai gyermekeinek gyermekfelügyelet biztosít (például óvodai/iskolai szünetekben). Ezenkívül Ovi-sarok, Tini-sarok, társasjátékok, babzsákok állnak rendelkezésre. Továbbá kisgyermekek fogadására is alkalmas munkahelyi környezetet alakítottak ki. Ezenkívül gyermektáboroztatásban való részvételi lehetőséget tudnak kínálni a munkavállalóik gyermekeinek. A könyvtár a munkafeltételek optimalizálásával, a családtámogató intézkedésekkel a mostani és leendő munkatársainak kínál pozitív munkahelyet. 

Tóth Renáta elmondta: azért érdemes birtokolni mind a 2019-ben megszerzett Családbarát szolgáltatóhely, mind pedig a 2020-ban szerzett Családbarát munkahely címet, mert csak így indulhatnak később az ezüst fokozatért.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK