2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egerszeg Tour a családok éve jegyében

2018. október 02. kedd, 20:05
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A tervezettnél nagyobb volumenűre sikeredett az Egerszeg Tour első fordulója, ahol is a családok éve jegyében családok versenyeztek az Apáczai Művelődési Központban. A familiáris összetartozást erősítő megmérettetést kulturális és egészségmegőrző programok színesítették.

A közelmúltban alakult Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete ötlete nyomán és szervezésében nagyszabású családi napra került sor az Apáczai MK-ban. Mint Rigó Márton egyesületi elnök elmondta, az eredeti parkerdei helyszínt a bizonytalan időjárás miatt változtatták meg, mert a művelődési házban rossz idő esetén is megtartható lett volna a program. A rossz idő elmaradt, az érdeklődés azonban nem.

Az előzetesen nevezett 9 család helyett helyszíni nevezéssel együtt 31 família vett részt a 9 állomásos megmérettetésen. Ahol a cél nem az időre, gyorsan, hanem az együtt, ügyesen, csapatépítően volt, akár három generációt is átölelően. Többek között Zalaegerszegről szóló kvíz kérdések, logikai feladatok, tájékozódó futás, falmászás is szerepelt a tételek között.

A verseny Szent Mihály napján reggeltől kora délutánig tartott, de még koránt sincs vége, hiszen kettő forduló követi még. Az egyik karácsony előtt, ahol adventtel kapcsolatosak lesznek a feladványok, illetve a harmadik menet tavasszal, a Gébárti-tónál várható. A győztes család jutalma pedig wellness hétvége lesz.

A versenyt kísérő programok a szintén időközben csatlakozott számos támogatónak és a társszervezőknek köszönhetően jöhettek létre. Így az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a városi önkormányzat, a Keresztury VMK, a Zalaegerszegi Női Szalon is az ügy mellé állt, jónéhány civil szervezet társaságában. Ez utóbbira példa a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, akik az általuk hirdetett Kamera Família kreatív pályázat nyerteseit díjazta ezen a napon. (Kamerákból egyébként sem volt hiány, hiszen egész nap élőadásban kísérte az eseményeket az egyik országos média.) Bemutatták legújabb produkcióikat a város tánccsoportjai, lehetett kézműveskedni, sportolni, ízeseket enni, a gyerek és felnőtt koncertek is telt ház mellett szóltak.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK