2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Együtt koccintottak cserszegi fűszeressel

2018. július 10. kedd, 18:48
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az idei évben is útjára indult a Nyugat-Balatoni Borfesztiválok sorozata, melynek első állomása Cserszegtomaj, a Cserszegi Fűszeres borszőlő hazája volt.

Július második hétvégéjén, Cserszegtomajon három egymást követő napon nyitották ki palackjaikat a borosgazdák, és kínálták boraikat a szomjas vendégeiknek. A XIII. Bornapok helyszínére, a helyi iskola udvarára négy jó hírű borház is kitelepült, lehetett lakmározni aszalt gyümölcsökből, de sütöttek rétest, pecsenyét, kürtős kalácsot. A kézműves kirakodó vásáron kézzel készített míves portékák cseréltek gazdát, a gyerekek örömét pedig légvár és ringlis is fokozta.

A Tátika Népdalkör boros csokra után a rendezvényt Bartha Gábor, a nagyközség polgármestere nyitotta meg a borlovagrendi tagok és a borbarát hölgyek gyűrűjében. Köszöntőjében dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere a hagyományápolás lényegéről, az elődök tiszteletéről beszélt; Dévényiné Balogh Gyöngyi, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke pedig a minőségi borfogyasztás fontosságáról szólt. A hegyközségi borverseny eredményhirdetési ceremóniáján a díjakat Bernáth Tibor „örökös hegybíró”, a község díszpolgára adta át. A nagyarany minősítésű fődíjat Romsics Bence fiatal helyi borász kapta. A Chili együttes hajnalig tartó bálja előtt Mészáros János Elek operaénekes, a Csillag Születik tehetségkutató tévéműsor negyedik szériájának győztese énekelt. Szombaton elsőként a Kék Balaton Citerazenekar népzenei műsorának tapsolt a közönség, majd a balatonkeresztúri német dalkör adott elő fülbemászó nótákat.

A Helios együttes báli muzsikájáig a színpadra szólították: Nagy Ibolya Déryné díjas operett primadonnát, Berkes János operaénekest, Kecskés Tímeát, a Madách Színház színésznőjét, Jegercsik Csabát, a Pesti Magyar Színház tagját valamint ifj. Berki Bélát és cigányzenekarát. Vasárnap is elsőként a helyiek, az Aranykorúak Nyugdíjas Klub vidám tagjai szerepeltek, majd zalai ivó nótákkal a Gyenesdiási Dalárda tagjai vigadtak. Sztárvendégként színpadra hívták Máriót, a harmonikást, aki a műsora után átadta a színpadot a Silver Band tánczenekarnak.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK