2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerés Molnár Andrásnak

2022. december 16. péntek, 09:26
Szerző: -pet-; Fotó: MNL OL
Szakmai elismerésben részesült Molnár András, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltárának igazgatóhelyettese, címzetes igazgatója. A közelmúltban a „Pro Archivo Nationali” díj I. (arany) fokozatát vehette át.

A „Pro Archivo Nationali” díj I. (arany) fokozatát vehette át
 

Molnár András főlevéltáros 1985. szeptember 1-je óta dolgozik a Zala Megyei Levéltárnál. Először levéltáros-könyvtáros, 1990-től pedig levéltáros beosztásba került. Ideiglenesen, 1993 márciusától 1994 áprilisáig látott el igazgatóhelyettesi feladatokat, majd 1995. január elsején ismét az intézmény igazgatóhelyettese, 2000. július elsején pedig igazgatója lett, mely posztot 2022-ig töltötte be. Jelenleg a Zala Megyei Levéltár igazgatóhelyettese, címzetes igazgatója.

Molnár András Szabó Csabától, az MNL főigazgatójától vette át az elsimerést (Forrás:  Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára)

Molnár András kutatási területe a magyar reformkor, valamint az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc politika-, had- és társadalomtörténete. Számos tudományos publikációja, ismeretterjesztő írása jelent meg a témában, továbbá szakmai könyveket szerkeszetett, de saját kutatásai is megjelentek könyv formájában. A reformkor mellett a II. világháború különböző hadszínterein harcoló zalai katonai alakulatok múltját is kutatja; e témában is több kötete látott már napvilágot.

A Magyar Nemzeti Levéltár december 8-án összevont vezetői értekezlet keretén belül adta át a „Pro Archivo Nationali” díjakat. Az intézmény korábbi főigazgatója, Mikó Zsuzsanna által alapított elismerést a levéltár azon munkatársai kapják, akik szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, elősegítik annak fejlődését, illetve a szervezet integrációját. A díj a hazai levéltárak egységességét, a szakmai tevékenység sokszínűségét, a munkakörök változatosságát egyszerre szimbolizálja - olvasható az Országos Levéltár honlapján.

A díjat három kategóriában ítélik oda: a tudományos munkakörben foglalkoztatottak az I. (arany), a levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a II. (ezüst), míg a nem levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a III. fokozatot (bronz) kapják. A díjat évente fokozatonként egy-egy személy, az intézmény főfoglalkozású, határozatlan időre kinevezett dolgozója kaphatja.

 

Forrás:

https://mnl.gov.hu/mnl/ol/hirek/pro_archivo_nationali_2022?fbclid=IwAR2YucjPm6OQMh_grRm0RiRncizWqdHS4JMveot8DMVZh5lsoesR9d9cPcE

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK