2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felújítások a zalaegerszegi TV-toronynál

2024. április 09. kedd, 16:29
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult a zalaegerszegi TV-torony környezete, továbbá az épület külső homlokzatának földszinti része és a lift is. A részletekről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Pais Kornél a LÉSZ Kft.-, és Aladi Gusztáv a Kontakt Humán Szolgálató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Díszkivilágítást is kapott a torony

A polgármester többek között kiemelte: az elmúlt években rengeteg fejlesztés történt az Alsóerdőn és környékén. Megújult az egykori napközis tábor, az önkormányzati vendégház, valamint túraútvonalakat is kijelöltek az erdő körül. Mivel a TV-torony sokak által kedvelt kirándulóhely, ráadásul országosan is ismert, már korábban megfogalmazódott a torony környezetének rendezése.

A TV-torony 1970-73 között épült, a hozzá vezető utak és az előtte lévő tér, valamint az utcabútorok már erősen elhasználódtak. De a körpanorámás presszóba érkező lift is felújításra szorult. A sokrétű munkát a LÉSZ Kft, a Vasi Aszfalt-Gép Kft., a Kontakt Humán Kft. és a Városgazdálkodási Kft. szakemberei végezték el, több mint 65 millió forint ráfordítással.

Pais Kornél elmondta: a torony földszinti részén megújult a lépcső és a külső homlokzat, a fogadószinten szigetelés, majd belső festési munkák zajlottak. Felülvizsgálták és javították a villamos berendezéseket és a kamerarendszert. A torony pedig éjszakai díszkivilágítást kapott, így sötétedés után is érdemes a környéken sétálni a látványért. A torony előtti téren új padokat, kerékpártárolót és hulladékgyűjtőket helyeztek ki. Megújult továbbá a presszóba vezető lift, valamint a panorámakávézó büfépultja. De tetőszigetelést is végeztek a szakemberek.

A TV-torony felé vezető utat, járdát és a parkolót is újra aszfaltozták. Emellett rendbe tették a buszmegállót, a csapadékelvezető-csatornákat és megújították a torony körüli zöldfelületet.

Aladi Gusztáv hozzátette: a közös munka célja az volt, hogy a látogatók egy rendezett környezetet találjanak a TV-toronynál, amit sikerült megvalósítani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK