2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Folyamatosan zajlik a védőoltások beadása

2021. május 03. hétfő, 21:00
Közlemény
A jelenleg aktív fertőzöttek száma 1.530 fő. Az 1.530 aktív Zala megyei fertőzött közül 665 fő a zalaegerszegi járásban lévő településeken él, 865 fő más települések lakója. A fertőzöttek száma az elmúlt hetekben folyamatosan csökken - adta hírül Balaicz Zoltán.

A polgármester Facebook-oldalán számolt be a legfrisebb járványügyi hírekről.

Továbbra is Zala megyében és azon belül Zalaegerszegen a legjobb a helyzet országos összehasonlításban. A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, a zalaegerszegi intézményegységben tovább csökkent az ellátásra szorulók száma, jelenleg összesen 77 covidos beteget ápolnak, akik közül 10 beteg van az intenzív osztályon, 49 fő nem igényel intenzív ellátást, 18 covid-gyanús beteg pedig megfigyelés alatt áll és a teszteredményüket várják. 2021. tizenhatodik hetében a szennyvízminták alapján Zalaegerszegen a koronavírus koncentrációja mérsékelt, a tendencia stagnáló. 

Pénteken Zalaegerszegen is sokan álltak sorba a Pfizer vakcináért (Fotó: pP)

A kórházi oltópontokon és valamennyi zalaegerszegi háziorvosi körzetben folyamatosan zajlik a védőoltások beadása. Zala megye ebben is élen jár az országban. Az EUROSTAT, az Európai Unió statisztikai hivatalának, valamint az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ECDC) a május 2-i, vasárnap esti adatai szerint Magyarország lakosságarányosan a legjobban átoltott ország az Európai Unióban. A magyarok 48 százaléka kapott már koronavírus elleni védőoltást. Míg az EU-ban átlagosan 27,2 százalék az átoltottság aránya, Magyarországon ez az érték majdnem kétszeres. 

Múlt héten elértük a 4 millió főt, így a védelmi intézkedések feloldásának újabb szakasza érkezett el:
- A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult.
- Az üzletekben 23 óráig lehet vásárolni.
- A védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére 23 óráig megnyílt a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
- A védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére megnyíltak a szállodák, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
- A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
- Edzőterembe, uszodába, jégpályára a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint az igazolt sportolók mehetnek.
- Az oltási kártyával rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak 23 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
- Az oltási kártyával rendelkezőknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
- Védettségi igazolvánnyal újra látogathatók az idősotthonok.
- A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata.

 

Teljes bejegyzés itt: https://www.facebook.com/balaiczz/posts/4322122711131376

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK