2024.02.27., kedd - EdinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fűtéskorszerűsítés az Ady-iskolában

2023. augusztus 29. kedd, 15:30
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola „A” épületének teljes fűtési rendszere. Az előző tanévben sok problémát okozott a fűtés a téli hónapokban, ezért vált szükségessé a felújítás.

13 millió forintból fejlesztették az „A” épületet

Minderről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán, polgármester és Kajári Attila tankerületi igazgató. Az eseményen részt vett továbbá Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő, Czigány László, az iskola igazgatója, valamint Flaisz Gergő a Keresztury VMK vezetője.

Többek között elhangzott: a téli időszakban megállt az iskola „A” épületének fűtési rendszere. Akkor átmenetileg elektromos fűtéssel orvosolták a problémát, de a helyzet teljes, és hosszú távú megoldást kívánt. A nyár folyamán, a város és a tankerület összefogásával, 13 millió forintból új fűtési rendszer épült ki ebben az épületszárnyban. 

A polgármester hozzátette: nem volt kérdés, hogy az önkormányzat fele arányban támogatja a felújítást, bár a város immár tíz éve nem fenntartója az iskoláknak. Ennek ellenére továbbra is jó a kapcsolat az intézményekkel és a tankerülettel, igyekeznek fejlesztési forrásokat biztosítani, ha arra szükség van.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy tavasszal a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem fűtési rendszerét leválasztották az Ady-iskoláéról. A közös üzemeltetés sok gondot okozott mindkét intézménynek. A hangversenyteremnek most saját kazánja és fűtési rendszere lett, mintegy 16,5 millió forintból. Így esténként és hétvégente nem lesz gond a zsinagóga fűtésével. Káldi Dávid hozzátette: jelenleg folyik az Ady utca teljes körű felújítása, közművesítése, ahol szintén problémát jelentett, hogy az utca alatt futott a két intézményt összekötő vezeték. Ezt most sikerült szétválasztani, illetve a hangversenytermet önállósítani ebből a szempontból. A következő hónapokban pedig a volt zsinagóga előtti tér is megszépül, átalakul.

A fűtéskorszerűsítés azért is fontos, mert a háborúnak és az energiaválságnak nincs vége, az árak várhatóan újra elszabadulnak. Emiatt szükségesek a modern, energiahatékony rendszerek – fogalmazott Vigh László. 

Az Ady-iskola részéről Czigány László igazgató megköszönte, hogy a fűtéskorszerűsítés révén javulhat az „A” épületrészbe járó gyerekek komfortérzete, továbbá jelezte, hogy az intézményben van még kettes- és hármas számú blokk is, ami szintén felújításra szorul.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK