2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gurul a térség – kerékpáros bejárás

2020. augusztus 01. szombat, 14:46
Szerző: Antal Lívia
Ismét kerékpáros nyílt napot tartanak a zalaegerszegi járműipari tesztpályán augusztus 30-án, vasárnap. Az érdeklődők a II. Gurul a térség – kerékpáros bejárás a járműipari tesztpályán című Facebook-oldalon jelezhetik részvételi szándékukat az eseményre.

Második alkalommal a járműipari tesztpályán

Erről Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos adott tájékoztatást a helyszínen. Mint mondta, a létesítmény nem látogatható, ahol jelenleg is folynak a tesztelések. A lakosság ugyanakkor kíváncsi a tesztpályára, amelynek építéséről leginkább úgy lehet számot adni, ha megmutatják. Erre idén augusztus 30-án, vasárnap 8.30 órától kerül sor kerékpáros bejárás keretében.

Vigh László, Lubics Szilvia, Foki Veronika és Dén Dániel a tesztpálya fogadóépületénél tartott sajtótájékoztatón

A tesztpálya építése három éve kezdődött 260 hektáros területen 45 milliárd forint állami beruházásban. Az elektromos és önvezető autók vizsgálatára is alkalmas létesítményben azóta már elkészült a fogadóépület, a technikai épület, a kezelhetőségi pálya, a dinamikai felület és a fékek működését tesztelő pályarész. Az 1500 méteres, kétszer kétsávos autópálya-szakasz építése is hamarosan befejeződik. A városi környezetet biztosító Smart City 20 hektáron épül, melynek valamivel több mint fele elkészült. Az egészét tekintve jelenleg 65 százalékos készültségi fokon áll a tesztpálya projektje. Az augusztus 30-i nyílt napon a sportot, a mozgást és az ismeretterjesztést kívánják besűríteni két, két és félórára, ugyanis ennyi időt vesz igénybe a tesztpálya elkészült elemeinek kerékpáros bejárása. Tavaly fél ezren vettek részt az eseményen, melynek legfiatalabb részvevője két és fél éves volt, míg a legidősebb 85 esztendős.  

Dén Dániel szervező elmondta, hogy az érdeklődők tegyék meg jelentkezésüket időben, hogy a várható létszámra fel tudjanak készülni. A bejáráson legalább 15 kilométert kell megtenni, ezért csak az üljön biciklire, (különösen a gyerekek), aki teljesíteni tudja ezt a távot. Igaz, közben megállnak, az egyes pályaelemek bemutatásakor. Ivóvízről gondoskodnak és az orvosi ellátás is biztosított lesz.

Tavalyi felvétel a gyülekezőről

Lubics Szilvia a Spárta–Athén közötti 246 kilométeres távolságot eddig hétszer futotta le, amit három alkalommal meg is nyert. A hosszútávfutó, ultramaratonista elmondta, már sokszor megfordult a fejében, milyen izgalmas lenne a tesztpályát kipróbálni. Ez a lehetőség mindenki számára nagy élmény lesz, tegye azt sporttársakkal vagy családosan.

Foki Veronika a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban kezdte színészi pályafutását, ma a Madách Színház társulatának tagja. Mint mondta, a város szívügye, nagyon jó látni milyen nagyszerű dolgok születnek itt. Először jár a tesztpályán, ami a gyermekkorában épített legó városhoz hasonlít. Különleges létesítmény, érdemes megtekinteni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK