2023.12.08., péntek - MáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyenesdiás gyarapodása

2020. augusztus 20. csütörtök, 14:41
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A Magyar Falu Program (MFP) támogatásával megvalósuló fejlesztéseket ismertető sajtótájékoztató helyszíne volt a gyenesdiási községháza augusztus közepén. A nagyközség mintegy 41 milliót költhet három nyertes projekt kivitelezésére.

Gál Lajos polgármester a rugalmasan érkező és előfinanszírozott kormányzati forrásokért köszönetét tolmácsolva kifejtette: a MFP nyertes pályázatával a római katolikus plébánia 32,5 millió forintot nyert egy közösségi tér kialakítására. Majdnem hárommillió forintból orvosi eszközöket kap majd a frissen megújított egészségház. A nagyközség napköziotthonos óvodájának udvarát és játékeszközeit pedig közel hárommillió forintból sikerült modernizálni. A fejlesztések azért is elengedhetetlenek, mert a közel 4100 lélekszámú település lakóinak száma nyaranként eléri a 10-12 ezret is. Remény van arra, hogy az MFP segítséget kínál további életminőség javító és jóléti projektek kivitelezésére: a 43 kilométeres úthálózat javítására, egy új temető kialakítására. 

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a közel száz településből álló választókörzetében eddig 82 falu 202 pályázatát hirdették ki nyertesként a falvak lakóinak igényeihez igazítottan. Bejelentette: két éven belül minden óvoda és orvosi rendelő fel lesz újítva. Az aprófalvas megyében a helyben élők boldogulását, a gyermekek létszámának gyarapodását is elősegítő infrastrukturális fejlesztések továbbra is napirenden vannak

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte: az MFP pályázatain eddig 800 egyházközség részesült 12 milliárd forint támogatásban. Az elmúlt másfél évben több mint 1400 helyszínen, 10 milliárd forintnál magasabb összegből fejlesztették az óvodákat, hogy segítsék a fiatalok helyben maradását. 
     
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK