2023.06.02., péntek - Kármen, AnitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Köszönet az újságíróknak a szabad sajtó napján

2019. március 12. kedd, 17:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelire hívta a megyei médiumok munkatársait a kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tankerület valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetői. A rendezvénynek a megyeháza Deák-termében adtak helyet.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, a sajtó nagyon fontos munkát végez azáltal, hogy hírt ad a városokban, a falvakban történésekről. Nélkülözhetetlen a szerepe abban is, hogy mindazon célokról értesülhet a közvélemény, melyek teljesülésével felemelkedhet a város és az ország. Hangsúlyozta, a legfontosabb cél a családok megerősítése, mert az ország, a nemzet csak akkor tud fennmaradni, ha nagyon sok gyerek születik. A sajtó nagyon sokat tud segíteni abban, hogy ez az üzenet eljusson a fiatalokhoz. Mint mondta, Klebelsberg Kunó törekvésének, miszerint minden faluban legyen iskola, sem lett azonnal eredménye, ahogy a kormány új családvédelmi akciótervének pozitív hatása is később fog jelentkezni. A döntéssel azonban elindultak abba az irányba, így biztos abban, hogy egy új világ köszönt majd az országra, emelte ki.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott megköszönte a támogató együttműködést, a felelősségteljes munkát a sajtó munkatársainak. Hangsúlyozta, a szabadságvágynak mindig is fontos része volt a sajtó szabadsága, ahogy ezt 1848-ban megfogalmazták a márciusi ifjak. Ez most is így van, azzal a különbséggel, hogy ma a nyilvánosság sokkal szerteágazóbb, mint Petőfi idejében. Úgy vélekedett, hogy Európa médiájára 2019-ben is ráférne egy szabadságharc, hiszen a szabad sajtó tekintetében a magyar média jelenleg sokkal jobb helyzetben van, mint a nyugat-európai. Ugyanakkor most is harcolni kell egy idegen kultúra kényszerű elfogadása ellen, a haza, a nemzet önállósága, a családok védelme, illetve a kulturális és vallási hagyományok megtartása érdekében. Végül azt mondta, bízik abban, hogy idén is kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatás jellemzi majd a megye médiáját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK