2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hitet, erőt meríthetnek belőle

2021. szeptember 30. csütörtök, 16:26
Szerző és fotó: Antal Lívia
Szent Rafael ünnepe alkalmából tartottak szentmisét szeptember 29-én a zalaegerszegi megyei kórház kápolnájában. A betegek angyala emléknapján mutatkozott be hivatalosan Horváth István Sándor kórházlelkész, aki a mise zárásaként átadott négy lelki elsősegély doboz ötletgazdája.

Lelki elsősegély dobozok a betegeknek

Elöl Horváth István Sándor, Dancs Jenő és dr. Hóbor Erzsébet

Érdeklődésünkre elmondta, hogy a kórházi osztályokat rendszeresen látogatva jutott eszébe, mivel járulhatna hozzá még a betegek gyógyulásba vetett hitének megerősítéséhez, az orvosok, ápolók lelki terhének enyhítéséhez. Így jött a lelki elsősegély doboz ötlete, amelyben nem a testi, hanem a lelki gyógyítás eszközei kaptak helyet Az adományozók jóvoltából készültek el a kis vitrines szekrények, és töltődtek fel tartalommal, bibliákkal, imafüzetekkel, szentképekkel, rózsafüzérekkel és imakártyákkal.

Az augusztus 1-jén szolgálatba állt Sándor atya egyedülálló kezdeményezést indított el. Mint mondta, örömére szolgál, hogy a kórház vezetése kedvezően fogadta ötletét, és támogatta annak megvalósítását. A négy lelki elsősegély doboz a kórház négy fekvőbeteg-ellátó osztályán áll rendelkezésre. Azt szeretné, hogy a későbbiekben a többi fekvőbeteg-osztályon is legyen egy ilyen lelki támasz.

Dancs Jenő ápolási igazgató azt mondta, Horváth István Sándor atyával egy nagy űr töltődött be a kórház lelki életében. András atya tragikus halála illetve a pandémia miatt sem lehetett a korábban már szépen kialakuló lelki életet folytatni. Az intézmény névadójának ünnepe adott alkalmat ismét erre, továbbá a közvetlenségéről, energikusságáról ismert atya lelki épülést szolgáló kezdeményezésének bemutatására. Ötletgazdája és szervezője volt a most átadott lelki elsősegély dobozoknak, amelyek tartalma nemcsak a betegeknek és hozzátartozóiknak, de a betegellátásában közreműködő, esetenként nehéz pillanatokat megélő orvosoknak, nővéreknek is lelki támaszt nyújt.

A lelki elsősegély dobozokat dr. Hóbor Erzsébet, Albrecht Lórántné, Nemes Margit és Zsidiné Nemes Katalin, valamint Béres Attila és felesége ajánlotta fel a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK