2021.04.17., szombat - RudolfZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét Balaicz Zoltán a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

2019. július 08. hétfő, 18:08
Szerző: V.Zs.; Fotó: ifj. Vigh László
A Fidesz-KDNP zalaegerszegi szervezete úgy döntött, hogy ismét Balaicz Zoltánt indítja polgármester-jelöltnek az őszi önkormányzati választásokon. Az elmúlt öt évben végzett munkáját sajtótájékoztató keretében Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos méltatta, jelezve, hogy az elmúlt évek teljesítmény kiemelkedő volt a város életében.

Vigh László utalt a TOP és a Modern Városok Program végrehajtásában elért sikerekre, a fejlesztések, beruházásokra, melyek ebben a ciklusban készültek el, illetve folyamatban vannak. Külön kiemelte a járműipari tesztpályát, mely az ország egyik legnagyobb beruházása, és Zalaegerszegen valósul meg. Hozzátette: fontos, hogy az elkezdett fejlesztési folyamatokat folytatni tudják, és hogy a jó lobbi-kapcsolat a kormánnyal továbbra is fennmaradjon. 

Eldőlt a választókerületi jelöltek névsora is

Balaicz Zoltán megköszönte a bizalmat és Vigh László támogatását. Mint mondta, a polgármesterség egy hivatás, szolgálat. Megemlítette a legfontosabb fejlesztéseket, a város arculatának pozitív változását, hozzátéve, mindez nem a polgármester sikere, hanem egy közösségé, amely összefogott a célok megvalósítása érdekében. Az nézték, mi az, ami összeköti az embereket, és nem azt, ami szétválasztja. 

A 2019-2024-es önkormányzati ciklusra Balaicz Zoltán polgármester-jelölt és húsz szakértő (mérnökök, közgazdászok, jogászok) elkészítettek egy 203 oldalas programot, az ebből készült rövidített változatot (29 oldalt) a sajtótájékoztatón bemutatták. A dokumentum világos jövőképet fest, és már távolabbra tekint, a címe is: Zalaegerszeg-2030.

„A 2014-es választási program céljait mára sikerült teljesíteni és most is erre fogok törekedni. Ez a program nem ígér csodákat, csak reális, megvalósítható, elérhető célokat” – fogalmazott Balaicz Zoltán, majd a Szerződés a Zalaegerszegiekkel című dokumentumot a sajtó képviselői előtt írta alá. Ebben többek között szerepel:

„Amennyiben bizalmat kapok a folytatásra és 2019-2024 között is polgármesterként szolgálhatom a közösségünket, a közzétett program maradéktalan megvalósításán fogok dolgozni. Amennyiben 2024-ig a most közzétett program legalább 70 százaléka nem teljesül, úgy 2024-ben megkövetem a zalaegerszegieket és nem indulok újra a polgármesteri tisztségért.”

Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a következő öt évben is általános helyettesének Gecse Pétert kéri fel. Az alpolgármester elmondta, Zalaegerszeg a lehetőségek idejét éli, gyarapodó város, a működése stabil, számos fejlesztés valósult meg az elmúlt években. Ezt a folyamatot szeretnék folytatni. Bali Zoltán, aki az idei kampányban is a kampányfőnöki feladatokat látja el hozzátette: személyes hangvételű, pozitív kampányt szeretnének folytatni, és minél több zalaegerszegi polgárt felkeresni.

Eldőlt az is, hogy a 12 választókerületben kit indít a Fidesz-KDNP. 1.-es vk: (Andráshida, Vorhota, Szenterzsébethegy) Domján István, 2-es vk. (Pózva, Ságod, Neszele) Németh Gábor, 3-as vk. (a belváros keleti része) dr. Káldi Dávid, 4-es vk. (belváros északi része, Ola utca és környéke, Kosztolányi tér) Böjte Sándor Zsolt, 5-ös vk. (Páterdomb, Zalabesenyő, Botfa) Gecse Péter, 6-os vk. (belváros nyugati része) Bali Zoltán, 7-es vk. Ebergény, Bazita, Landorhegy déli része) Szilasi Gábor, 8-as vk. (Landorhegy északi része, Platán sor környéke) Makovecz Tamás, 9-es vk. (Kertváros keleti része) Galbavy Zoltán, 10-es vk. (Kertváros nyugati része) Bognár Ákos, 11-es vk. (Kertváros déli része) Orosz Ferencné, 12-es vk. (Csács, Bozsok, Berzsenyi út keleti része) Herkliné Ebedli Gyöngyi.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK