2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét sikeres jótékonysági nap az AquaCityben

2019. augusztus 12. hétfő, 20:59
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Még mindig nyár van, megint jótékonyan lehetett strandolni és újra rekord dőlt. Valójában csak a kedvezményezettek neve az újdonság, a város lakossága, a főzőcsapatok, a támogató cégek és természetesen a házigazda AquaCity ismét kitett magáért, és több, mint 12 millió forint gyűlt össze az idei nemes célokra.

Immár 18. alkalommal rendeztek az AquaCityben jótékonysági napot. Előzetesen 34 cég ajánlott fel 3,2 millió forintot. Ehhez járult a strandbelépőkből 6,2 millió forint, köszönhetően az 5272 fürdőzőnek. Végül, de nem utolsó sorban 66 csapat sütött-főzött, és a konyhapénz 2,7 milliót hozott a kasszába. Mindebből a Zala Megyei Szent Rafael Kórház aneszteziológiáját segítő az Altatás Biztonságáért Alapítvány és kisebb részben a Zalai Boldogasszony Alapítvány részesül.

A nap krónikájához tartozik, hogy már délelőtt 10-kor telt ház körüli állapotot sejtetett a parkoló autók nagy száma. 11 óra körül a napsütés is megérkezett a rendezvényre, s hozzájárult a konyhai meleg fokozásához. Az idén is, ahogy várható volt jelen voltak az egyetemes palacsinták, a kamarások a jól bevált chilis babjukkal. Szintén az igényekhez igazodva dupla lángon sütötték az Etalon Kft. munkatársai a náluk hagyománnyá lett császármorzsát. Katonás rendben és egyenruhában serénykedtek első alkalommal a helyi toborzó iroda munkatársai Ferge László őrnagy vezetésével. Gyorsan ürültek a pörköltes kondérok, halomban álltak a grillezett ételek, kiló szám készült a lecsó, bőséges kínálat volt hideg limonádékból, néhány leves féleség is akadt, és egyre gazdagabb saláta kínálat társult a húsok mellé.

Az idén is gondoltak néhány standnál a vegákra, a nagycsaládosok süteményekkel készültek, a Kvártélyház kollektívája a színpadi jelenlét mellett kávézni invitálta a fürdőzőket. A gyermekvédelem munkatársai a gyors és finom jegyében kukoricát főztek, gofrit sütöttek. S legtovább álltak a serpenyők mellett a Nosztalgia főzőcsapat tagjai, a leggazdagabb palacsinta kínálattal. De főztek a rendőrök, a különleges mentők, a diákok, az önkormányzat, a pártok; nehéz lenne felsorolni mindenkit, köztük a két kedvezményezett alapítvány képviselőit. 

Csalódást egyedül a beígért élményparki programok okoztak, mondhatni szinte az egész elmaradt.  A jótékony nap jól sikerült, s hamarosan jön a következő ilyen lehetőség, szeptember hetedikén, a vadpörkölt fesztiválon. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK