2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Járdaszakaszok felújítása a Kertvárosban

2024. április 16. kedd, 18:47
Szerző: V.Zs., Fotó: Seres Péter
A zalaegerszegi Átalszegett utca 169-173. számú társasházak keleti oldalán húzódó járda állapotával kapcsolatban többször érkezett jelzés a településrész önkormányzati képviselőjéhez, Bognár Ákoshoz.

A 2024. évi költségvetés biztosította a mintegy 150 méter hosszú járdaszakasz teljes felújítását, valamint a szintén problémát okozó hiányos vízelvezetés kiépítéséhez szükséges pénzügyi fedezetet. A beruházás keretében a meglévő, leromlott állapotú, erősen töredezett járda teljes pályaszerkezetében újjáépítésre kerül sétányaszfalt burkolattal, két méter szélességben és kétoldali kerti szegély megtámasztással. A vízelvezetés biztosítása érdekében a burkolatba víznyelők, illetve rácsos folyókák kerülnek beépítésre. A járda alatt húzódó csapadékcsatorna tisztítóaknáinak fedlapjait is kicserélik. 

A kertvárosi városrészben elkészült a Göcseji útról a Lépcsősor utca felé vezető járda és a biztonságos közlekedést garantáló 58 méter hosszú gyalogosokat segítő korlát. A fejlesztés részleteiről szintén sajtótájékoztatón számolt be az önkormányzati képviselő. A balesetveszélyes közlekedés kizárása érdekében, a felújított járda rézsű felüli oldalán korlátot is építettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK