2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jó ügyért kiállni mindig érdemes

2023. március 02. csütörtök, 11:44
Szerző és fotó: Antal Lívia
Több mint egymillió forint adomány gyűlt össze a ZONE bevásárlóparkban lévő DM drogériaüzlet újranyitásának napján, 16-17 óra között, mely összeget a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthona javára ajánlották fel. A jótékonysági akcióban a Zalakerámia ZTE KK játékosai is részt vettek, a kasszáknál segédkeztek a megvásárolt áruk elpakolásában.

Több mint egymillió forint a gyermekotthonnak

Szalay Domonkos, Keller Iván és Mitchell Daniel Smith kosarasok a kasszáknál segítettek a pakolásban

A zalaegerszegi gyermekotthonban jelenleg 42 gyermekről gondoskodnak. Közülük 22-en 0-3 éves korúak, hét óvodás és 14 kisserdülő illetve serdülőkorú gyermek – mondta érdeklődésünkre Horváth Gyöngyi, Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője. Mint fogalmazott örömmel vették a drogériaüzlet felajánlását, ami azt jelzi, nemcsak karácsonykor, hanem évközben is gondolnak a gyerekekre. Az egyórányi vásárlásból összegyűlt 1 millió 29 ezer 179 forintot arra használják fel, hogy a még fel nem újított csoportszobákat is otthonosabbá és barátságosabbá tegyék. Egyrészt bababarát bútorokat vásárolnak belőle, másrészt udvari és készségfejlesztő játékokat szereznek be annak érdekében, hogy gyerekeik ne maradjanak le a családban nevelkedő társaiknál.

Filozófiájuk az, hogy minél több élményt nyújtsanak a gyerekeknek, legyen az kulturális, vagy sportesemény, emelte ki Horváth Gyöngyi. Éppen ezért méltányolják azt, hogy a drogériaüzlet a ZTE kosarasait hívta meg a jótékonysági akcióra, hiszen rajtuk keresztül még nagyobb figyelem juthat a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekekre és támogatásukra. Egy vállalkozás öt kosárlabdabérletet ajánlott fel számukra, így gyerekeik minden helyi meccsen drukkolni tudnak a csapatnak. Külön kiemelendő, hogy kosarasok a pályán nyújtott csapatjátékukkal, a közös célért való küzdelmükkel követendő példát mutatnak számukra, hangsúlyozta az intézményvezető.

Zimborás Béla igazgató (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége), Tóth Erika (Híd a Gyermekekért Alapítvány), Horváth Gyöngyi intézméyvezető (Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ), 
Zsömlye-Kerkai Alexandra üzletvezető, Schroll Dániel területi vezető valamint Keller Iván, Szalay Domonkos és Mitchell Daniel Smith, a ZTE KK játékosai

A Zalakerámia ZTE kosárcsapatából Juhász Zoltán kommunikációs vezető, a játékosok közül Mitchell Daniel Smith, Szalay Domonkos és Keller Iván csapatkapitány segédkezett a kasszáknál. Jó ügyért kiállni mindig érdemes. S ha ehhez hozzá tudtak tenni jelenlétükkel, már megérte, mondta a csapatkapitány.

A DM-nél bevett szokás, hogy új üzlet nyitásakor vagy egy meglévő felújításakor egy óra bevételét felajánlják valamely rászoruló szervezetnek, tudtuk meg Schroll Dániel területi vezetőtől. A Híd a Gyermekekért Alapítvánnyal már kapcsolatban állnak, így azon keresztül támogatják most a zalaegerszegi gyermekotthont. Munkatársaik számára fontos a sport, az egészség, így az sem volt kérdés, hogy a kosarasokat hívják meg az üzlet korszerűsítését követő nyitási akcióra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK