2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jó ütemben halad a Zrínyi-gimnázium felújítása

2024. június 07. péntek, 13:34
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumnál zajló fejlesztéseket tekintette meg péntek reggel a városvezetés, az oktatási intézmények képviselői, valamint prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Hamarosan elkészül a melléképület és a kerítés

Mint azt Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója elmondta: az elmúlt években több fejlesztés történt a város legrégibb gimnáziumának épületében. Első lépésként 2018-ban 73 millió forintból tetőcserére került sor, majd kegy KEHOP pályázat segítségével külső energetikai felújítás (fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere) zajlott, most pedig éppen az egyik melléképület újul meg, miközben elkezdődött az iskola kerítésének cseréje is.

Szakmai újítások is történtek: a digitalizáció jegyében 85 millió forintos beruházás történt, emellett laboreszközöket és laptopokat is vásárolt az iskola. A felújítások utolsó fázisaként a gimnázium főbejárati udvara is megszépül.

A sajtótájékoztatón részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Böjte Sándor Zsolt, a térség önkormányzati képviselője is. Többek között elhangzott: bár a város nem fenntartója az iskoláknak, a jó kapcsolat megmaradt a tankerülettel és az intézményekkel. Öröm, hogy állami és európai uniós támogatásoknak, valamint az önkormányzati forrásból működő Kovács Károly Városépítő Programnak köszönhetően hamarosan befejeződhez a Zrínyi-gimnázium fejlesztése. A város a kerítés és az udvar felújítását támogatja.

Palkovics László, aki egykor maga is a gimnázium tanulója volt elmondta: országszerte cél az iskolák energetikai korszerűsítése. Számra a Zrínyi különösen fontos, így ígéretet tett arra, hogy továbbra is segíti az iskola innovációs célkitűzéseit.

Az eddigi támogatásokat Schneider János, a gimnázium igazgatója köszönte meg a fenntartónak és a városvezetésnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK