2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonyságért jótékonysággal

2019. december 24. kedd, 13:37
Szerző és fotó: Antal Lívia
Vadpörkölttel és dödöllével köszönt el az évtől a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány december 24-én. A zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályát támogató alapítvány ezzel a térítésmentes ételosztással kedveskedett az adventi vásár utolsó napján az arrafelé járóknak, a Dísz téren felállított standjuknál.

Köszönetét fejezte ki a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos elmondta, idén egy rendhagyó akciónapot, jótékonysági sütivásárt is rendeztek december 21-én. A városlakók által hozott finom sütemények mellett egy Vas megyei vállalkozás felajánlásnak köszönhetően 300 darab olaszországi kézműves kuglófot is kínáltak. A bevételből összegyűlt az az összeg, amely egy hiányzó, fontos eszköz beszerzésére ad lehetőséget. Az alapítvány januárban vásárolja meg a 24 órás vérnyomásmérő készüléket, ami nagy segítséget nyújt az osztályon gyógyuló apróságok kezelésében.

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány idén hatodik alkalommal települt ki az adventi vásárba. A kezdeti cél inkább az alapítvány tevékenységének megismertetése, népszerűsítése volt, és kevésbé az adománygyűjtés. Önkéntesek, intézmények, sportegyesületek munkatársai illetve tagjai, valamint közéleti személyiségek segédkeztek ebben. Ők felváltva sütötték a palacsintákat és kínálták a forralt bort az adventi vásárban. Ez az első két évben az alapítvány finanszírozásában maradt, a harmadik évtől kezdődően azonban már meghozta az eredményt az adományoknak köszönhetően. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány állami feladatot lát el azzal, hogy működteti a koraszülöttmentést, amit Zala, Vas megyében illetve Somogy megye keleti részén lát el az év 365 napján. Így minden forintnak helye van, annál is inkább, mert az alapítvány a legkorszerűbb eszközök beszerzésével is segíti a koraszülött- és gyermekintenzív részleg gyógyító munkáját.

Immár három éve annak, hogy december 24-én ételosztást tart az alapítvány. Egyrészt ezzel fejezik ki köszönetüket a támogatóiknak, kívánnak áldott ünnepeket a családoknak, másrészről ők is önzetlenül szeretnének adni a rászorulóknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK