2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonysági nap a kórház javára

2023. augusztus 13. vasárnap, 10:03
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
58 csapat, 27 felajánló cég, 3254 látogató, közel 10,5 millió forint támogatás. Ezek az idei jótékonysági nap számadatai. Az AquaCity immár 21. alkalommal adott helyt a rendezvénynek, ezúttal a jubiláló, 175 éves Szent Rafael kórház javára. A kedvezményezettek négy csapattal álltak a kondérok mellé.

Több, mint 10 millió forint gyűlt össze a telt házas rendezvényen

A megszokott szakácsgárda mellett mindig vannak újak is az (erősen tűző) nap alatt. Így volt idén is, a kórház képviselői, valamint néhány párt és egyházi szervezet csapata is csatlakozott a sütő-főzők évek óta egyre hosszabbodó sorához. A többiek szinte a megszokott helyen és a szintén már bejáratott étel-ital kínálattal várták a fürdőzőket, kikapcsolódni vágyókat. Az ilyenkor nagymértékben kedvezményes belépő szintén a jótékony akció részét képezi, biztosítva ezzel a telt házat. 

A kórház a csecsemő- és gyermekkori halláskárosodás finomabb szűrését segítő eszközbeszerzésre szeretné fordítani a remélt 12 millió forintos bevételt. A kedvezményezettek részéről több osztály is képviseltette magát a nemes ügy érdekében, így a fül-orr-gégészet dolgozói, azaz mozaikszóval a „FOG tündérek”. A jelenlévő 21 dolgozó pincepörköltet és babgulyást készített. A „Bel-ügyesek” lecsóval készültek és gyorsan fogyott a sasszemű szemészet és a pulmonológia dolgozóinak főztje is.

A rengeteg étek megítélésében most nem volt zsűri, a véleménynyilvánítást a fogyasztás mértéke alapján a közönségre bízták, akik „jegyrendszerben” vásárolva kóstolgatták az ételeket. 

Kora estére elkészült a nap summázata is. Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatása alapján előzetesen 27 cég 3,3 millió forint felajánlást tett. A főzésből befolyt összeg szintén közel 3,3 millió forint, míg a belépőkből, mely zalaegerszegi lakosok számára 1000 forintba került, közel 4 millió forint gyűlt össze. Az élen járó főzőcsapatok szoros eredménnyel végeztek. A ZTE KK szurkolói (On Tour) csapat adta el a legtöbb ételt (295 500 Ft értékben), őket követte a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat (200 000 Ft), a városi polgármesteri hivatal (194 500 Ft), az Áldott Kereszt Egyesület (179 500) és a Wolf Hair&Barber (177 000 Ft).

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK