2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Július 13-14-én gépkocsival nem lehet közlekedni a Kosztolányi utcában

2023. július 06. csütörtök, 14:41
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: pP
Zalaegerszeg belvárosában, a Kosztolányi utca kétirányúsításának munkálatai a tervnek megfelelően szépen haladnak. A közműépítések, közműkiváltások, szegélyezések és egyéb építési munkák a végéhez közelednek és elindulnak az aszfaltozási munkálatok – tájékoztatott a helyszínen Bali Zoltán alpolgármester és Dormán László, a kivitelező konzorcium képviseletében.

Kezdődik az aszfaltozás

Mint elhangzott, a jövő hét első három napján, bár fennakadásokkal ugyan, de megközelíthető lesz a Kosztolányi utca, csütörtökön és pénteken viszont (13-án és 14-én) teljes pályazárnál dolgoznak a kivitelezők, így a Balatoni úttól a Hunyadi utcáig a gépkocsiforgalom elől el lesz zárva a terület. Aki gépkocsival akar közlekedni a belvárosban, más utat kell keresnie. A Mártirok és az Ady utca járható lesz. Ami a tömegközlekedést illeti: az autóbuszok a megszokott rend szerint közlekednek, az ideiglenes buszmegállókban is fel lehet szállni. 

Bali Zoltán hozzátette: az elmúlt időszakban is számos keresztutcánál voltak lezárások, ezt nem mindenki vette figyelembe, előfordult hogy gépkocsikkal behajtottak lezárt területre. Ilyenre most nem lesz lehetőség, nincs megközelítés semmilyen formában sem a keresztutcák felől. Az önkormányzat részéről számos tájékoztató emailt küldenek az ezen a területen működő intézményeknek, cégeknek, éttermeknek és lakóházi közösségeknek, hogy alternatív közlekedési és parkolási megoldást találjanak. 

A teljes útzár jövő hét végén – szombat, vasárnap – már megszűnik, ugyanakkor a munkálatok tovább folytatódnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK