2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kéményseprők jókívánságai

2023. január 09. hétfő, 17:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Idén is kéményseprők köszöntötték az új évet a városházán. Kerkai László, a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei csoportvezető-helyettese és Fodor Sándor kéményseprő Balaicz Zoltán polgármesternél tettek látogatást, hogy rajta keresztül kívánjanak szerencsés új esztendőt Zalaegerszeg minden lakójának.

Köszöntés a városházán

A sajtónyilvános eseményen a polgármester elmondta: az előző években egy héttel korábbra esett ez a találkozó, de mivel az energiaválság miatt január 9-én indult el az első munkahét, a köszöntést is erre az időpontra tették. Nehéz év áll előttünk, túl kell élni a gazdasági válságot, ám ami ennél is fontosabb, hogy egészséges és balesetmenetes évünk legyen – tette hozzá Balaicz Zoltán.

Kerkai László megköszönte a meghívást, és boldog új esztendőt kívánt a város minden polgárának. Mint mondta, a 2022-es év szerencsésen alakult a kéményseprők számára, hiszen Zalában nem történt halálos baleset. Kisebb rosszullétekkel járó szén-monoxid mérgezések ugyan voltak, de egyik sem fordult tragédiába. Jól halad az úgynevezett termofor kémények cseréje, ezek kiváltása 95 százalékban már megtörtént a megye területén. 

Összességében úgy értékelte, hogy a kéményseprők felkészítőmunkájának, a lakosság tudatosságának és a szén-monoxidmérő készülékek elterjedésének köszönhetően csökkent a balesetek száma, bízik benne, hogy ez a tendencia idén sem változik. 

A népi hiedelem szerint kéményseprővel találkozni szerencsét jelent, pláne, ha megfogjuk a ruhánkon lévő gombot. Ennél talán csak az lehet jobb, ha egyenesen a kéményseprő kabátgombját csavarjuk meg, amit a polgármester a hagyományokhoz híven meg is tett. A találkozót pezsgős koccintás zárta. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK