2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Keresztes Csaba az egyesület polgármester-jelöltje

2019. augusztus 04. vasárnap, 20:41
Szerző: V.Zs.
A Tiéd a Város Egyesület és a hozzá csatlakozó öt helyi ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd, DK, Jobbik, LMP, Momentum) valamint a dr. Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom, mint támogató szervezet, bemutatta polgármester-jelöltjét, valamint négy képviselőjelöltjüket.

Az egyesület elnöke Hartmann Miklós sajtótájékoztatóján elmondta: Zalaegerszegen is megvalósul a választók által régóta szorgalmazott ellenzéki együttműködés, még ha ideológiailag esetleg egymástól távol is állnak a partnerek. A 12 választókörzet közül négy közös jelöltet mutattak be: dr. Paksy Zoltán (LMP) 4-es vk., Góra Balázs (MSZP) 6-os vk., Benke Richárd (Jobbik) 8-as vk., és Keresztes Csaba (DK) 11-es vk. 

A Tiéd a város Egyesület bemutatta a polgármester-jelöltjét

Dr. Paksy Zoltán, Benke Richárd, Hartmann Miklós, Keresztes Csaba és Góra Balázs

A Zalaegerszegen működő ellenzéki pártok közös polgármester- jelöltje Keresztes Csaba, a DK helyi választókerületének elnöke lesz, így döntött a Tiéd a Város Egyesület. Hartmann Miklós elmondta, a közelmúltban tárgyalt a jelenlegi polgármesterrel, - akit egy „talpraesett fiatalembernek” tart - arról, hogy a városhoz méltó hangnemű kampányt fognak folytatni. Szerinte a probléma a polgármester mögött álló politikai, gazdasági és társadalmi háttérrel van, mely szerinte „elkorrumpálódott”.

Keresztes Csaba kifejtette: „szabad Zalaegerszeget” szeretnének építeni, nem baloldali, liberális, vagy zöld várost szeretnének, hanem egyszerűen egy szabad várost, ahol mindenki a tudása, felkészültsége, emberi és szakmai kompetenciái alapján tud érvényesülni és nem a politikai kapcsolatai révén. Szerinte szükség van a város közéletének megtisztítására, ki kell vizsgálni az elmúlt évek gyanús ügyeit, többek között a járműipari tesztpálya földügyeit is.

A közgyűlésbe bekerülő ellenzéki képviselők a Tiéd a Város Egyesület frakciójában végzik majd munkájukat, és dolgoznak Zalaegerszegért. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK