2023.03.27., hétfő - HajnalkaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Keresztet avattak a kitelepítetteknek Pákán

2021. július 05. hétfő, 17:46
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Pákai Szent Péter és Pál apostolok tiszteletére nevet kapott műemlék templom zsúfolásig megtelt helyi és környékbeli hívekkel, akik részt vettek a község háromszenteki búcsúünnepén tartott ünnepi szentmisén, melyet dr. Márfi Gyula nyugalmazott érsek celebrált. Az eseményen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Lukács Tibor, Cseresnyés Péter, dr. Márfi Gyula, dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, (mellette felesége) és Németh Csaba

Az érsek sorra vette a két apostol különbözőségeit, majd utalt arra, hogy hitük megszilárdulása révén megerősödött bennük a Jézus iránti és mindenkire kiterjedő őszinte, kölcsönös, igazi szeretet, ami máig élő példaképpé tette őket. A misét bemutató papok az ünnepelt apostolok közbenjárását kérték a településre, az ott élőkre. Az ünnepi alkalmon fogadalom-esküt tettek az egyházközség képviselő-testületének frissen megválasztott tagjai. Németh Csaba plébános megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte dr. Kövér László a magyar országgyűlés elnökét és a házelnök feleségét; Cseresnyés Péter államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét; Lukács Sándor díszpolgárt; Lukács Tibor polgármestert és a megjelent vendégeket. Jelezte, hogy 3,5 millió forint adományt gyűjtöttek a templomhoz vezető gyalogjárda kiépítésére, de a Magyar Falu programhoz kapcsolódva igyekeznek rendbe tenni a közösségi házat és a gazdasági épületet. Kiemelte: a magyar államtól idén több mint 20 millió forint összegű forrás érkezett rekonstrukciós munkákra. Ezt követően az egyházi méltóságok megáldották a felújított Kitelepítettek Keresztjét. Cseresnyés Péter köszöntőjében utalt az 50’-es évek ordas eszméire, a kommunizmus gaztetteire. A hétvégén a Wesendorf parkban, a Sportház mellet, a futballpályán, valamint a szabadtéri színpadon: kézműves vásár, légvár, ugrálóvár, népi játszótér, bohócműsor és barátságos futballmérkőzés is a búcsúünnep vendégeinek kedvét kereste.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK