2021.09.20., hétfő - FriderikaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kívül-belül teljesen megújult

2018. február 14. szerda, 17:09
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kívül-belül teljesen megújult a Wlassics utcai felnőtt házi orvosi rendelők épülete Zalaegerszegen. Az elmúlt év nyarán kezdődő beruházásra nettó 46,5 millió forintot fordított a város önkormányzata a TOP-programból.

A páterdombi városrészben a Kinizsi utcai házi gyermekorvosi rendelő tavaly decemberi átadása után, most a Wlassics utcai felnőtt házi orvosi rendelő átadásának örülhetnek az itt élők, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. A közel negyven éves, lapos tetős épületre igencsak ráfért a teljes korszerűsítés, ahol most már színes falak, megújult burkolatok, új várótermi bútorok várják a betegeket. Az orvosi rendelők a doktornők kérése szerint funkcionális átalakításon is átestek. A polgármester jelezte, hogy az andráshidai gyermekorvosi rendelőben még zajlanak a munkálatok, amit a Botfy utcai ügyelet épületében is megkezdtek. Az ügyeleti ellátás a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban érhető el a kivitelezés ideje alatt. E két beruházás befejezésével elsőként végeznek a megyei jogú városok között a TOP-programból támogatott egészségügyi fejlesztésekkel, hangsúlyozta.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy 2016-tól összesen mintegy 50 százalékkal emelkedett a bér 100 ezer főt érintve. Mint mondta, a következő években is folytatódik a bérrendezés, hiszen azt szeretnék, hogy abban az egészségügyi ágazat valamennyi dolgozója részesülhessen.

Gecse Péter alpolgármester, a páterdombi városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy körzetében a Wlassics utcai rendelők is megújulhattak. Mint fogalmazott, a falakig lebontott épület teljes körű rekonstrukción esett át, kezdve az aljzatbetontól a lapos tetőig. Az épület megközelítése is sokat javult az új járdának, valamint az egy akadálymentes és a négy új parkolóhelynek köszönhetően. 2018-ban is terveznek a fejlesztéseket a páterdombi városrészben, hiszen folytatják a Kinizsi utca felújítását, és parkolót építenek a 80-as számú épület elé. A lakosok kérését teljesítve a Géva- és a Pipahegyen megkezdik az út és a közvilágítás kiépítését.

Február 12-én, az átadás napján rendeltek először az immár megújult rendelőkben dr. Gorza Éva és dr. Keglovics Bernadett háziorvosok, akik köszönetüket fejezték ki a beruházásért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK