2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Köszönet a város 25 legnagyobb adózójának

2022. február 24. csütörtök, 17:28
Szerző és fotó: Antal Lívia
A 25 legnagyobb adózót köszöntötte Zalaegerszeg vezetése, amely vállalatok a 2021-ben befolyt 4,35 milliárd forint iparűzési adóbevétel 55 százalékát fizették be. A díszteremben tartott rendezvényen Zalaegerszeg Innovációs Díjjal ismerték el a Magnetic Kft., valamint a Tungsram Operations Kft. tevékenységét.

Összesen 4,45 milliárd forint a 2021-es iparűzési adóbevétel

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, 2014-től az új városvezetés minden évben megrendezi ezt a programot, amelyen a legnagyobb adózóknak köszönetüket fejezik ki, hogy hozzájárulnak a zalaegerszegi családok ezreinek biztonságához, munkahelyeik biztosításához, valamint a közösség támogatásához jótékonysági tevékenységük által. Adóforintjaikkal számottevő segítséget nyújtanak a város működéséhez. A polgármester kiemelte, hogy 2021-ben 4,35 milliárd forint volt a város iparűzési adóbevétele, amelyből a 25 legnagyobb adózó vállalat valamivel több mint 2 milliárd forintot biztosított, a teljes összeg 55 százalékát. A koronavírus világjárvány elleni küzdelemből is kivették részüket, az elmúlt két évben sokat tettek azért, hogy sikeres legyen a védekezés Zalaegerszegen. Erre az összefogásra országos szinten is büszkék lehetnek. Hozzátetette, a zalai megyeszékhelyen jelenleg 77 százalék az átoltottság aránya, amellyel a megyei jogú városokat és más településeket előznek meg.

Beszélt a javuló foglalkoztatási adatokról, hiszen az elmúlt hét évben négyezer új munkahely jött létre a városban. Munkaerő-hiánnyal kell szembenézni, amit a szakképzés és a felsőoktatás fejlesztésével, munkáshotelek létrehozásával együttműködve a vállalatokkal igyekeznek megoldani. A gazdaságfejlesztés egyik fontos elemének nevezte az M76-os gyorsforgalmi út építését, melynek közbülső szakaszára a NIF Zrt. hamarosan közbeszerzési kiírást hirdet. A Zalaegerszegről Körmendre vezető gyorsforgalmi út létesítésével kapcsolatban elmondta, engedélyes és kiviteli terveinek elkészítését megkezdte NIF Zrt., amelyre 5 milliárd forintot biztosított a kormány. A polgármester képes prezentációjában a vállalatvezetők többek között információkat kaphattak a járműipari tesztpályán zajló tesztelésekről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem valamint a Pannon Egyetem kutató-fejlesztő egyetemi központjainak építéséről, valamint a drón kompetenciaközpont létrehozásáról. Balaicz Zoltán a városban zajló beruházásokat is ismertette, megemlítve többek között az új uszoda valamint a Mindszentyneum építését, az újak között a Zrínyi Miklós Gimnázium felújításának ez évi megkezdését.

Vigh László, Balogh Zsolt, a Tungsram Operations Kft. gyáregységvezetője, Péntek Attila, a Magnetic Áruházak Kft. ügyvezetője és Balaicz Zoltán

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy a járműipari tesztpálya vonzerőként van jelen a város gazdasági életében. Sorra települnek be a cégek, a TÜV Rheinland és a Bosch is hamarosan megkezdi kutatóközpontjának építését. Hangsúlyozta, minden vállalatnak, amely Zalaegerszegen akar letelepedni, területet kívánnak biztosítani, mert így a város iparűzési adóbevétele háromszorosára, négyszeresére növekedhet az elkövetkező években.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK