2020.11.27., péntek - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közlekedj biztonságosan!

2018. június 13. szerda, 18:55
Szerző és fotó: Antal Lívia
Jaj de megijedtem, úgy beütöttem a fejem – mondták a diákok, akik kipróbálták a biztonsági öv szimulátort a Magyar Autóklub országjáró közlekedésbiztonsági és oktató programjának zalaegerszegi helyszínén.

Miért fontos biztonságosan közlekedni egy életen át? – válaszként Barta András, a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének elnöke riasztó számadatokat közölt az év első négy hónapjának országos baleseti statisztikájáról. Ebben az időszakban 4636 közúti baleset történt, vagyis havi 1160. Ennél is aggasztóbb az, hogy 157 balesetben 172-en haltak meg. Mint mondta, a közúti közlekedés a legveszélyesebb üzem, éppen ezért indították el 2006-ban ezt a baleset-megelőzési programot, melynek Zalaegerszeg immár a 13. alkalommal lehetett helyszíne.

A városban is egyre több a jármű, a sűrű forgalom a balesetveszélyt is növeli, mondta dr. Vadvári Tibor alpolgármester. A város éppen ezért gondolkodik több projekt megvalósításában. Ezek egyike az észak-déli átjárás megkönnyítése a Kosztolányi utca bevonásával, hogy ne csak a belvárosi utcákra terhelődjön a forgalom. Gond az is, hogy észak felé csak a Batthyány utcán át lehet kifelé haladni a városból. Erre megoldást jelentene az a projekt, amelyben új közúti kapcsolatot létesítenének Ságod, az északi ipari park felé. Ez a Vágóhíd utca folytatásában a vasútvonal felett megépítendő felüljáróval vinné arra a forgalmat.

A Kiskondás vendéglőtől a piacig már elkészült a tehermentesítő út, melynek újabb szakaszát is szeretnék megépíteni a Balatoni útra csatlakozandóan körforgalommal. Ez kelet-nyugati irányban mérsékelné a forgalmat. Távlati projekt az Alsóerdei és a Zrínyi út összekötése a város déli részén. A kerékpáros közlekedés fejlesztésében előbbre tartanak, hiszen 1,2 milliárd forintból már megterveztették az új kerékpárutakat, közölte az alpolgármester.

Anti András rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, a megyei baleset-megelőzési bizottság ügyvezető elnöke a megye közlekedési helyzetét biztonságosnak nevezte. Mint mondta, a rendőrség feladata, hogy a balesetek számát a lehető legkevesebbre csökkentse. Ennek egyik eszköze a jogszabálysértők megbüntetése, másik része a tájékoztatás, mint ez a program is, ahol a fiatalok megismerkedhetnek a közlekedés szabályaival.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK