2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közmű- és útfejlesztés a zalaegerszegi Ady utcában

2023. augusztus 08. kedd, 13:14
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Út- és közműfejlesztési munkák zajlanak az Ady utcában, melynek részleteiről Bali Zoltán alpolgármester és dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtót.

Cél, hogy a lezúduló esővíz elfolyjon

Az alpolgármester elmondta: az Ady utca felújítása egy régóta várt fejlesztés, mely több lépcsőben valósul meg. Tavaly az ivóvízvezeték rekonstrukcióját végezték el a szakemberek, most pedig a Kisfaludy utca – Kazinczy tér közötti szakaszon a csapadékcsatorna felújítása- és bővítése zajlik. Majd út- és járdafelújításra kerül sor, végül pedig a zsinagóga előtti tér is megszépül.

Az önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás egyik fő célja, hogy a lezúduló esővíz el tudjon folyni, ne álljon meg az úton. A közműfejlesztés során nagyobb átmérőjű, úgynevezett üvegszál erősítésű műanyag csöveket építenek be, melyek hatékonyabban vezetik el az esővizet. Ezenkívül csapadékcsatorna-tisztítást végeznek a szakemberek, továbbá új lefolyókat építenek. Sőt a felújítás során az út geometriáját is úgy változtatják, hogy az esővíz hatékonyabban tudjon elfolyni – fogalmazott Bali Zoltán.

Káldi Dávid hozzátette: tisztában vannak vele, hogy a munkálatok sok kellemetlenséggel járnak, de mivel az Ady utca a belváros szíve, mindenkinek az az érdeke, hogy megszépüljön ez a városi szakasz. A mostani fejlesztés a beruházás utolsó állomása, és ha az időjárás megfelelő lesz, akkor év végéig minden feladattal végeznek. A csapadékvíz-csatorna rekonstrukcióján túl, faltól falig megújul a járda- és az útburkolat, valamint a hangversenyterem előtti tér. Többek között 500 méter szegély, valamint süllyesztett szegély is létesül. 

A képviselő azt is elmondta, hogy az Ady utcában mindezzel párhuzamosan az E.ON gázrekonstrukciót hajt végre a Petőfi- és Kisfaludy utca közötti szakaszon.

A projekt ideje alatt minden hivatal és intézmény üzemel az utcában, a közlekedési fennakadások miatt pedig türelmet kérnek lakóktól és az arra járóktól.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK