2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közösségi térré alakul a Kertmozi

2021. június 23. szerda, 19:18
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Kertmozi nyári programjairól tartottak sajtótájékoztatót a Liszt-iskola előtt. A TOP „Helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen” projekt keretében egyfajta kertvárosi közösségi térré alakult át a régi mozi, ami többféle rendezvényt is kínál az itt élőknek a következő hónapokra.

Filmek, koncertek, talk-show

A részletekről Balaicz Zoltán polgármester, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, valamit a Keresztury VMK és az Art Mozi részéről Flaisz Gergő igazgató és Drávecz Szabolcs, a mozi vezetője (képünkön) tájékoztatta a sajtót.

A polgármester felidézte, hogy régen sok zalaegerszegi számára volt kedvelt helyszín a Kertmozi, és a városrész önkormányzati képviselője az elmúlt időszakban sokat fáradozott azért, hogy valamit visszahozzon az egykori hangulatból. Szeretnék, ha egy állandó közösségi térré alakulna a hely, ami a nyári hónapokban kikapcsolódási lehetőséget biztosít nemcsak a körzet-, hanem a város lakóinak is. A TOP pályázat olyan pénzügyi keretet biztosít ehhez, melynek révén eszközfejlesztésre és különféle programokra is sor kerülhet itt a 2021-23-as időszakban; mintegy 3 millió forintból.

Galbavy Zoltán elmondta: filmvetítések, koncertek, humorest és talk-show is színesíti a kínáltot a következő hetekben. A cél, hogy könnyed, szórakoztató közösségi programokat szervezzenek, melyek mindeközben erősítik az itt élők kötődését a kertvárosi településrészhez. A harminc éve létrehozott Kertmozi – mely sokáig kihasználatlanul állt – erre pont alkalmas helyszínnek bizonyul. Annál is inkább, mert akár 400-500 fő befogadására is képes a tér. A pályázatnak köszönhetően 200 székkel látták el a mozit, ezenkívül egy nagyfelbontású tévét is vásároltak. A mozivászon pedig már 2017-ben megújult a színpaddal együtt. Ami az ingyenes programokat illeti: július 9-én és 23-án este filmvetítésre, augusztus 7-én délután koncertre és játszóházra, augusztus 13-án este pedig humorestre, talk-showra és filmvetítésre is sor kerül. A filmeket előzetes közönségszavazás alapján választották ki. A részletes program megtalálható, a város Facebook oldalán, a zegprogram.hu-n, és a város közintézményeinek honlapján, illetve Facebook-oldalain.

Az önkormányzati képviselő hozzátette: szeretnék, ha a következő években aktív és közkedvelt helyszínné válna a Kertmozi, ahová a jövőben a vetítések és koncertek mellett közlekedésbiztonsági programokat is szerveznének, felhívva a figyelmet a Kertváros problémás szakaszaira.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK