2023.06.08., csütörtök - MedárdZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lentiben az ősz is sikertörténet

2018. szeptember 23. vasárnap, 09:01
Szerző és fotó: Antal Lívia
Elektromos kisautót, személyautót és elektromos hajtású kerékpárt is bemutattunk az E-via napon, illetve a jövő környezetbarát közlekedési lehetőségeit ismertető konferenciát is szerveztek Lentiben.

Az őszi fesztiválon a családi kerékpáros program után a Kelemen Kabátban popzenekar adott élő koncertet, amelyet legalább ezren tekintettek meg – elevenítette föl a mintegy negyven éves múltra visszatekintő rendezvény első napjának történéseit a program megnyitásán Horváth László, a város polgármestere.

Az élményt, mókát és vidámságot hozó program megnyitása alkalmával Vigh László országgyűlési képviselő a bel- és külpolitikai helyzetértékelése előtt azt kérdezte hallgatóságától, hogy melyik európai országban lehetne ilyen idilli, betonakadályok nélküli környezetben megtartani egy jó hangulatú, gasztronómiai fesztivált. A miniszteri biztos kifejtette: a pezsgő élettel teli Lentiben, a megye egyik legjobb ütemben fejlesztett, helyes úton járó városában sok milliárd forint felhasználásával kerékpárút készül, iskola felújítás történt, óvodai csoportszobák létesültek, a gyógyfürdő területén óriási egészségügyi fejlődés valamint további infrastruktúrafejlesztés körvonalazódik, a helyiek szisztematikus, előremutató munkájával.

Megújuló, megszépülő parkok és közterek, játszóterek, sportpályák is létesülnek a hozzájuk tartozó létesítményekkel, parkolók újulnak meg; új fedett közösségi találkozási pont kerül kialakításra a régi köztemető helyén, abból a TOP-rogram pályázatán elnyert közel 1 milliárd forintból, melynek felhasználásával a „zöld város” imázs kialakítása és megtartása válik fő célkitűzéssé. A városon belül új szabadtéri pihenő övezetet alakítanak ki. A fejlesztés eredményeként megújulnak a déli városrész közterületei, valamint a városközpont összeköttetési lehetőségei. A fejlesztési területeket összekötő utakat: Táncsics Mihály utca, Bánffy utca, fürdő melletti sétány és termálvíz-csatorna környékét is rendezni fogják. A kivitelezési munkák az ütemezés szerint várhatóan még idén elkezdődnek és 2020 júniusában fejeződnek be.

A Kerka-parti város 476,74 millió forint összegű támogatást nyert „a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Lentiben” című, konzorciumi pályázaton. A projekt célja a város közigazgatási területén lévő kerékpáros létesítmények hálózati kapcsolatainak kialakítása, illetve az autóbusz pályaudvar leromlott állagú épületegyüttese helyett egy új, a jelen körülményeknek megfelelő autóbusz pályaudvar kialakítása. Az önkormányzat a projekt segítségével megépíti a Béke utcai kerékpárutat 1084 méter hosszúságban, két méter szélességben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK