2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ma éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

2024. február 15. csütörtök, 11:38
ZalaMedia
Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni az ősszel induló felsőoktatási képzésekre. A jelentkezés módja nem változott idén, hiszen a felvi.hu oldalon keresztül adhatják le jelentkezésüket a diákok a kívánt főiskolára vagy egyetemre. A pontszámítás viszont változott. 

Az elérhető ötszáz pontból százról az intézmények maguk döntenek

A felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje ma lejár. Idén három változás történt az egyetemi felvételiknél. Az egyik, hogy az elérhető maximum 500 pontból száz sorsáról az intézményke maguk döntik el mire adják. Jellemzően lehet ez tanulmányi versenyen elért jó eredmény, emelt színtű érettségi, nyelvvizsga, OKTV eredmények, sportteljesítmény, szakmai gyakorlat. 

A másik változás, hogy a felvételi kapcsán beszámítható ötödik tantárgyat és érettségi tantárgyat a felsőoktatási intézmény határozhatja meg. 

A harmadik változás a középszintű és az emelet érettségi pontozásában van, hiszen az emelt színtűnél száz százalékban, míg a középszíntűnél 67 százalékban számolják az eredményt a felvételinél. 

A jelentkezés határideje tehát február 15-e éjfél. Eddig kell az ügyfélkapun keresztül belépve hitelesíteni a diákoknak a jelentkezésüket. Az érettségi és szakmai vizsgák eredményét, valamint a többletpontokat igazoló dokumentumokat július 10-ig kell majd feltölteni a felvételizőnek a profiljába. 

Zalaegerszegen a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjába és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjába jelentkezhetnek a diákok. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK