2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Márciusban Mindszenty-központ alapkőletétel

2020. február 09. vasárnap, 20:18
Szerző: V.Zs.; Fotó: ZalaMédia archív
Elfogadta a város közgyűlése a 2020 évi költségvetési rendeletet. Balaicz Zoltán polgármester a részletekről szólva jelezte: 2019-ben a kezdő költségvetési főösszeg 43 milliárd forint volt, ez december végére 54,3 milliárdra emelkedett. Az év végén 35 millió forintot nyert az önkormányzat a Virtuális Valóság programhoz az Innovációs és Tehnológiai Minisztérium pályázatán.

Zalaegerszegen az idei év rekordösszeggel indul: a képviselők 64,2 milliárd forinttal fogadták el a városi büdzsét. A polgármester hozzátette: ez az összeg az év során tovább emelkedhet.

 Rekord költségvetéssel indul az idei év

A költségvetésre hatással voltak a központi szabályozások is, így például a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése, a szociális adó csökkentése. Ugyanakkor a bölcsődei dolgozók pótléka emelkedni fog és a kulturális ágazatban dolgozók plusz pótléka is biztosítva lesz. Balaicz Zoltán kitért arra, hogy az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kap az arányos városfejlesztés, vagyis, hogy minden városrészben legyenek út és járdafelújítások, zöldterület és közműfejlesztés. Mindezek fontosak az önkormányzat számára, hiszen az emberek mindennapi életére vannak hatással.

Indulhat a Mindszenty-központ építése (Látványterv)

Optimizmusra adhat okot, folytatta, Zalaegerszeg folyamatos gazdasági fejlődése, amit jelez, hogy az elmúlt években négyezer új munkahely jött létre. 2014-ben még csak 3,2 milliárd volt a helyi iparűzési adóból befolyt összeg, az idei tervek szerint ez növekedni fog, 4,7 milliárd bevétellel számolnak. A kiemelt beruházások között említette a TOP programból megvalósuló újabb iskola felújításokat 344 millió forintból, a kézműves és helyi termékek új piacát a Piac-tér mellett 600 millió forintos beruházással, és a Gábárti-tó környékén új hidak, gyalog és kerékpárutak építését. Elindul a Modern Városok Programban az alsóerdei sport és rekreációs központ kialakítása, a Mindszenty József életének emléket állító múzeum alapkőletételére pedig március 17-én kerül sor.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK