2023.03.27., hétfő - HajnalkaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Másokért emlékplakett az embertársak tiszteletéért

2019. szeptember 24. kedd, 19:30
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A zsidó újév (Rós Hásáná) közeledtével idén is sor került a hagyományos „Másokért” emlékplakett átadására. A Zalaegerszegi Zsidó Hitközség, és a Remény Közalapítvány által alapított díjat minden évben két személynek adományozzák.

A mostani ünnepélyes díjátadón Siklósi Vilmos, a helyi hitközség elnöke elmondta: az idei kitüntetettekkel együtt, immár harminchárman vehették át a Másokért plakettet. A díj az emberről szól, arról az emberről, aki igazából semmi különöset nem tesz, csupán tiszteli, támogatja embertársait. 

Idén is két főt díjazott a zsidó hitközség

Márkus Sándor és Horváth A. Attila (középen) Preisz József és Siklósi Vilmos társaságában

Ebben az évben Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség vezetője, valamint Horváth A. Attila, a Zala Hírlap főszerkesztője vehette át az elismerést. Előbbi többek között a Vas megyei zsidó közösségi élet szervezésében végzett ténykedéséért, a szombathelyi zsidóság múltjának bemutatásáért kapta a díjat.

Horváth A. Attilát pedig az értékek figyelembevételéért, és a másság/kisebbségi kultúra elismeréséért jutalmazták, mely szemlélet a megyei lap hasábjain, és az általa korábban írt tudósításokban is mindig megjelent. Ezáltal a helyi zsidó hitközség tevékenysége és programjai a nagyközönség számára is ismertebbé váltak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK